V Cestě domů si stěžuje na alzheimera, ale... Polívka už zapomíná texty! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

sobota 4. května 2024

Svátek slaví Květoslav, zítra Klaudie

V Cestě domů si stěžuje na alzheimera, ale... Polívka už zapomíná texty!

Premiéra Cesty domů: Bolek Polívka
Premiéra Cesty domů: Bolek Polívka (CNC_Jan Vilímek)

Sehnat herce, přivézt je a vpustit do přírody, rok točit a završit trilogii o cestách. Dá to práci. Režisér Tomáš Vorel (64) uvedl v týdnu premiéru Cesta domů a uzavřel pomyslný kruh.

Jednadvacet let od Cesty z města přichází opět s určitým sdělením. „Je to ale také o úbytku sil, ideálů a prozření,“ líčí Tomáš Hanák, který má ve všech třech snímcích hlavní roli. Zbavuje se konvencí, hledá klid, přátelství, je nakloněn přírodním zákonům. „Protože ty jediné ještě jakžtakž fungují.“ Film je pro městské diváky, protože ti by chtěli pořád z města ven, ale nevědí si rady. A pro vesnické, aby se pobavili nad tím, že u nich to přece jen takhle nechodí. Život blízko přírodě je zjevně harmoničtější než ten ve městě, ale i lidé na vsi mají své starosti. „Život stranou velkoměsta je jednou z mála možností uchovat si zdravý rozum,“ rozjímá ještě Hanák.

Bolek Polívka po projekci Zátopka: Jaké jsou jeho dojmy z filmu?

Video se připravuje ...

Ve filmu je zdatným pijákem, a tak si připomněl svá léta boje s alkoholismem. Tomáš Vorel při uvádění připomněl, že se točilo skutečně celý kalendářní rok, aby se autenticky zachytila všechna roční období. „Bylo to těžké, ale stálo to za to. Podařilo se nám natočit srnce v pšenici, jelena v říji, káně při lovu, kachny nad rybníkem,“ vzpomíná Vorel a přidává napínavou historku o tom, jak čekal celý den, zda Bolek Polívka přijede na natáčení včas. „Slavil den předtím totiž své narozeniny. A to je samozřejmě ošidné. Však mi také jednou odvětil, když jsem mu zrovna nadával, že si nepamatuje text své role – rejžo, dyk víš, že nejtěžší je točit s dětmi, zvířaty a důchodci...“

Vtipná historka od režiséra Vorla
„Chtěli jsme požádat prezidenta Zemana o sponzorování, ale nesehnali jsme na něho telefon. Neměl ho ani Filip Renč, který je s ním údajně kamarád. Myslím, že nás zachránil od ostudy.“

Bolek Polívka přivezl na festival rodinku! Syn ho přerostli, dcera zraje do krásy

Video se připravuje ...



Přečtěte si
mbmb
12. 9. 2021 • 07:35

Odporný fialový nos neartikuluje je obsazován ponevadz alespoň těm co dluží splatí část horentní sumy.

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.