Rodina Jiráskové (†81) v šoku: Dědička Svítivá chce po vile i pražský byt herečky! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 16. dubna 2024

Svátek slaví Irena, zítra Rudolf

Rodina Jiráskové (†81) v šoku: Dědička Svítivá chce po vile i pražský byt herečky!

Z kamarádky Jiřiny Jiráskové může být milionářka.
Z kamarádky Jiřiny Jiráskové může být milionářka. (Koláž Ahaonline.cz)

Desítky zájemců o pražský byt Jiřiny Jiráskové mají smůlu. O prostory, kde herečka letos 7. ledna naposledy vydechla, usiluje dědička Jana Svítivá (57).

Jana, která už dostala půlku vily Podskalských v Malenicích (Aha! informovalo), sáhla i po pražském bytě. Potvrdil to místostarosta Prahy 3 Matěj Stropnický. „Žádost jsme oficiálně projednali. Kdy bude byt předán a případně přidělen, je otázkou dokončení dědického řízení. Jde o standardní postup,“ ujistil Stropnický.

Známí Svítivé mají jasno. „Starala se o Jiřinku a neměla to s ní jednoduché. Dost si vytrpěla. Nakonec jí patří i starožitnosti a obrazy, které v bytě jsou, tak to bude mít aspoň kompletní,“ míní. O to by ani nešlo. Jenže byty v této lokalitě chce město začít prodávat. Pro nájemce bude cena podstatně nižší, než je tržní hodnota. Na nemovitosti by se tedy dalo pěkně zbohatnout.



Přečtěte si
majojo
6. 6. 2013 • 20:18

Ona nechce ten byt, jen jeho obsah - pokud ještě nějaký zůstal. A nechápu, proč je v šoku rodina Jiráskové, když žádnou neměla?

argido
6. 6. 2013 • 15:02

Nechápu, jak chce dědit byt, který má ve vlastnictví MČ Praha 3 - že by ji ho darovali? Vidím, že znalost práva redaktorovi chybějí.....Když něco nevím, tak si to zjistím...

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.