Vlasta Chramostová: Byla jsem obětíi katem! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

sobota 27. dubna 2024

Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav

Vlasta Chramostová: Byla jsem obětíi katem!

Při benefici Vlastu jejími vzpomínkami provázel herec David Prachař.
Při benefici Vlastu jejími vzpomínkami provázel herec David Prachař. (: Národní divadlo)

PRAHA – Vlasta Chramostová (80) plánuje skončit s divadlem! Legendární herečka to prozradila v Divadle Kolowrat při své poslední vzpomínkové benefi ci Tři životy!

„Už chci skončit. Ale oni dobře vědí, že tuhle babičku budou muset nakonec srazit dveřmi,“ dodává šibalsky herečka, která si za minulého režimu prožila ďábelské ústrky i tragédii, když havarovala s autem, ve kterém byl i její syn.

„Byla jsem ve svém životě obětí i katem,“ vyprávěla herečka při vzpomínce na šedesátá léta, kdy na dálnici do Brna havarovala se svým autem, ve kterém byl i její malý syn Konrád. Ten nehodu nepřežil, a Chramostové se zhroutil celý svět. Z nejhoršího ji tehdy prý dostal její nynější, třetí manžel, kameraman Stanislav Milota.

V roce 1970 musela Vlasta kvůli vystupování proti sovětské okupaci odejít z Vinohradského divadla a dvacet let se do divadla nesměla vrátit. „Byly to špatné roky. Několik měsíců jsem strávila s nervy v nemocnici, bloumala po zamřížovaných chodbách a vrážela do fíkusů. Všechno mi bylo jedno,“ říká herečka, která léta, kdy oficiálně vystupovat nemohla, hrála ve svém bytovém divadle. Diváky jí byli Pavel Landovský, Václav Havel a jejím velkým příznivcem byl třeba i nositel Nobelovy ceny Jaroslav Seifert. Do divadla se vrátila až na začátku devadesátých let, kdy se stala čestnou členkou Národního divadla.

Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.