Zkrachovalec Bolek Polívka je v konkurzu: Má ale plán, jak se dluhů zbavit! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 19. dubna 2024

Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela

Zkrachovalec Bolek Polívka je v konkurzu: Má ale plán, jak se dluhů zbavit!

Že by zkrachovanému klaunovi svitla naděje?
Že by zkrachovanému klaunovi svitla naděje? (TV prima)

Zadlužené farmě Bolka Polívky (63) svitla naděje na záchranu. Přes všechny problémy se totiž objevilo pár investorů, kteří mají zájem tento objekt zachránit. Polívku poslal soud do konkurzu proto, že veřitelům dluží přes 56 milionů korun.

„V pondělí o koupi rokoval jeden z vážných zájemců,“ říká právní zástupce farmy Miroslav Bartoň na stránkách topky.sk „Nikdy však jednání nedospěla do fáze, že by se současný majitel se zájemcem dohodnul,“ vysvětluje Bartoň.

Farma se potácí na pokraji bankrotu už od počátku března a současné době pohledávky činí neuvěřitelných 56 milionů korun! Schůze věřitelů se koná 14. května a Polívka má navíc stále ještě šanci se proti konkurzu odvolat. Posle soudu nemá farma takový roční obrat, aby byla schopna své dluhy zaplatit. Polívkovi zlomila vaz dostavba rekreačního centra s bazénem a rozšíření hotelu. Na tu dostal herec sice od EU 11,6 milionu korun, jenže cena se z původní 25 milionů vyšplhala na 32 milionů! Polívka přesto neztrácí naději.

Objekt se nesnaží držet nad vodou jen Bolek Polívka, ale i regionální organizace, které do něj investovaly přes 10 milionů korun. „Obci přinesla farma výhody. Ať je to zaměstnanost nebo kultura. Vložili jsme do ní nemalé prostředky, takže by byla škola, kdyby zanikla,“ říká starostka Olšan Dana Křížová.



Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.