Ordinace v ohrožení: Na seriál útočí ministerstvo! Bude to jeho konec? | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 28. března 2024

Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána

Ordinace v ohrožení: Na seriál útočí ministerstvo! Bude to jeho konec?

Hvězdy Ordinace nově nesmí např. jezdit na bruslích.
Hvězdy Ordinace nově nesmí např. jezdit na bruslích. (TV Nova)

Oblíbený seriál Ordinace v růžové zahradě se stal trnem v oku ministeriu zdravotnictví, jemuž se nelíbí, že manipuluje s diváky. Některé natočené scény jsou dokonce protizákonné…

Léky jsou v Česku velmi citlivou záležitosti a podléhají přísným nařízením, která ovšem scénáristé Ordinace v růžové zahradě nebrali moc vážně. Ministerstvo zdravotnictví šokovala epizoda, kterou Nova odvysílala v lednu.

Pacientka v ní žádá svou lékařku o levnější variantu naordinovaného léku. Ta ovšem neexistuje a lékařka se rozhodne objednat lék do své ordinace s tím, že jej pacientka zaplatí až tehdy, kdy bude mít našetřeno. V televizi se tak objevil postup, který porušuje předpisy.



„Tento způsob výdeje není v souladech se zákonem,“ odsoudilo ministerstvo zdravotnictví seriál na serveru Lidovky.cz Ordinaci totiž dvakrát týdne sledují téměř dva miliony diváků a je dost pravděpodobné, že se řada z nich do svého lékaře bude dožadovat podobné vstřícnosti.

Nova však za tuto manipulaci s diváky nebere odpovědnost. „Seriál je fikce a nemusí odpovídat realitě,“ tvrdí Blesku mluvčí televize Marie Fianová.

1459572:gallery:true:true





Přečtěte si
jezibababa
19. 2. 2013 • 17:39

Tak to co nevidět jiné ministerstvo zakáže vysílat detektivky, protože se v nich pachatelé také dopouštějí trestných činů. A takovýchto analogií jistě každý najde desítky. Na ordinaci se nekoukám už asi 3 roky, tedy přesně od té doby, kdy v domácnosti MUDr Valšíka, člověka vybraného vkusu, strašily po několik dílů obaly z nábytku jedné nejmenované nábytkářské firmy, od níž by si MUDr. Valšík - tak jak je prezentován - nikdy nábytek nekoupil. Jinak mají ostatní přispěvovatelé pravdu - převlékněte se, pane ministře, za běžného pacienta a jděte si vyzkoušet na vlastní kůži denní praxi v nemocnicích. Ujišťuji Vás, že zapláčete hlasem.

majojo
19. 2. 2013 • 17:29

Lidi sae nebojí jít do špitálu přesně do chvíle, kdy se setkají s drsnou realitou. Protivné neochotné sestry, arogantní doktoři, špqtné zacházení s pacienty, neškonečná čekání na vyšetření. To všechno jste, pane ministře přinejmenším nedokázal odstranit, spíš jste mnohé zavinil. Člověka až mrazí z pomyšlení, že jste lékař.

tadel64
19. 2. 2013 • 07:42

já jsem proti.Člověk se aspoň zasměje.Pane ministře,víte,že pacient přivezený RZP do nemocnice,"jde" hned na řadu ?Tedy v "Ordinaci"? Jinak se nemíním rozčilovat.Zvedněte svoji zadnici a přijeďte se podívat na skutečný provoz nemocnic.Tvůrce "Ordinace" byste měl ocenit metálem,aspoň se lidé nebojí jít do špitálu!!!Také se mi zdá,že se vrací doba,kdy pantáti "nahoře" rozhodují o tom,co se bude vysílat v TV.Televizní noviny nezakážete?Tam ukazují ten bordel v naší zemi - celkově!!!

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.