Mátlovou tlačily boty | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

sobota 27. dubna 2024

Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav

Mátlovou tlačily boty

Terezu Mátlovou bolely po koncertu z těsných, ale elegantních lodiček nohy.
Terezu Mátlovou bolely po koncertu z těsných, ale elegantních lodiček nohy.

PRAHA – Pěvecké hvězdy Helena Vondráčková, Karel Gott, Hana Zagorová, Štefan Margita či Tereza Mátlová uctili dnes už legendárního ředitele Agentury NKL Žofín a tanečního mistra Jana Nekolu (†64), který letos v létě podlehl rakovině.


Vzpomínali na Nekolu

Na počest jeho nedožitých narozenin se totiž na Žofíně konal benefiční, vzpomínkový koncert! Mátlovou navíc bolely po koncertu nohy z těsných, ale elegantních lodiček, které ji pěkně tlačily.

Evropské Koncerty hvězd, které Nekola pořádal, byly známy svými přesahy, kdy se opera mísila s populární hudbou. Proto i na jeho benefičním koncertu zazněly vedle hitů Gotta, Vondráčkové nebo Zagorové operní árie v podání Andrey Kalivodové, přítelkyně Františka Janečka Terezy Mátlové či Mariny Vyskvorkiny. Výtěžek z koncertu, který dosáhl výše 400 tisíc korun, byl věnován 1. lékařské fakultě University Karlovy na její onkologický výzkum. Však také na Žofíně vystoupili všichni, pro které »exportér« českých hvězd do zahraničí něco znamenal. Kliknutím zvětšete„Nesmírně jsem si ho vážila, znali jsme se od dob, kdy byl ještě taneční mistr,“ vzpomněla si na Nekolu pro deník Aha! Hana Zagorová. „Za to, jak zvládl poslední, těžkou fázi svého života, kdy byl nemocný, si zaslouží obdiv. Rozhodně jsem ráda, že mohu říct, že to byl můj kamarád,“ dodala Zagorová, která se stejně jako všichni ostatní hned po skončení koncertu rozjela domů.

Kliknutím zvětšete Kliknutím zvětšete


Autor: Petr Macek
Foto Aha!: Dalibor Puchta

Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.