Brožová – Vondráčková: VÁLKA! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 25. dubna 2024

Svátek slaví Marek, zítra Oto

Brožová – Vondráčková: VÁLKA!

BRATISLAVA/PRAHA – Tichá válka mezi Helenou Vondráčkovou (59) a Kateřinou Brožovou (38), nabere na intenzitě! Brožová totiž ve svém účinkování Hello, Dolly! na Slovensku selhala, slovenské diváky nepřitahuje, a divadlo proto představení ruší.


A Vondráčková, která se teď měla s velkou slávou do muzikálu vrátit, tak definitivně o svoji velkou roli přišla. A to je kvůli Brožové už podruhé!

„Neumíme to představení dál prodat. Bylo to rozhodnutí čistě ekonomické, už musíme jít do slev,“ přiznala deníku Aha! zrušení muzikálu šéfka PR divadla Kata Račková. V souvislosti s Brožovou se navíc objevily překvapivé dodatky k její smlouvě! Ty podepsala pouhý den před svým vyhazovem bývalá ředitelka divadla Wanda Hrycová, kvůli níž z muzikálu před časem odešla Helena Vondráčková (59). „To představení je pro mě teď zničené!“ smutní Helena, která se po dohodě s novým vedením těšila na návrat.

Přitom právě od Helenina velkolepého návratu si Divadlo Nová scéna slibovalo, že by muzikál mohl zachránit. „Byla chuť dohodnout se na obou stranách, ale nebylo by to od nás fér. Nedokázali bychom paní Vondráčkové garantovat, že to představení dokážeme opět nastartovat, neměli bychom peníze na propagaci jejího návratu,“ říká Račková. „K dnešnímu dni má Hello, Dolly! za sebou 77 repríz, což je počet, při kterém se nám vrátily vložené náklady. Dál už ale představení neumíme dobře prodat a musíme jít do slev. Umělecký šéf se proto rozhodl ho k 23. únoru stáhnou z repertoáru a nahradí ho český muzikál Tři mušketýři,“ dodává Račková s tím, že Vondráčková se na Novou scénu definitivně nevrátí.

Divadlo Nová scéna se však potýká i s dalšími překvapeními kolem rušeného muzikálu. Koncem listopadu byly divadlu náhle doručeny dva originály dodatku ke smlouvě Kateřiny Brožové, o kterých do té doby nikdo nevěděl! Byly podepsány přítelem Brožové, slovenským milionářem Borisem Kollárem a odvolanou ředitelkou divadla Wandou Hrycovou. Navíc byly datovány pouhý den před tím, než byla Hrycová kvůli špatnému hospodaření vyhozena! „Ano, ty dodatky nám byly doručeny,“ potvrdila Račová. „Divadlo to překvapilo. Dodatky upravují nějaké věci zpětně. Přiznávají paní Brožové finanční náhradu za zkouškové období a garantují určitý počet představení. Je to nestandardní postup, ale divadlo ho považuje za platný, nebudeme proti němu vystupovat,“ říká šéfka PR divadla s tím, že divadlo nechce jít do konfliktu s Kollárem, který údajně platí za jednoho z nejvlivnějších Slováků.

Pro Helenu Vondráčkovou je to podruhé, co »díky« Kateřině přišla o velkou roli. Přede dvěma lety Helena nastudovala hlavní roli v muzikálu Miss Saigon, z něhož odešla poté, co byla do premiéry obsazena Brožová. I tehdy se spekulovalo, že za Helenino upozadění mohly finanční tlaky tehdejšího přítele Kateřiny Brožové Petera Kovarčíka.


Autor: Petr Macek

Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.