Bohdalová s pláčem o Brzobohatém: Byl to nejdůležitější chlap mého života! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 16. dubna 2024

Svátek slaví Irena, zítra Rudolf

Bohdalová s pláčem o Brzobohatém: Byl to nejdůležitější chlap mého života!

Takto letos v dubnu uváděla Jiřina Bohdalová svého exmanžela do Dvorany slávy televizní ankety popularity TýTý.
Takto letos v dubnu uváděla Jiřina Bohdalová svého exmanžela do Dvorany slávy televizní ankety popularity TýTý. (pro Aha! - Josef Mašek Česká televize, Falcon, profimedia.cz)

Dlouhé hodiny poté, co se dozvěděla o skonu svého exmanžela Radoslava Brzobohatého (†79), herečka Jiřina Bohdalová (81) mlčela. Nechtěla se k odchodu člověka, kterého milovala a nenáviděla, vyjadřovat. Nakonec ale promluvila. A k překvapení všech o Brzobohatém mluvila velmi hezky.

Z rozhovoru, který Bohdalová poskytla ČT24, bylo cítit, že mu jeho zradu z 80. let, kdy od ní odešel k herečce Haně Gregorové (60), odpustila. Chvěl se jí hlas, těžko hledala slova… Vůbec poprvé ale řekla věty, které všechny překvapily. Např., že to byl nejdůležitější muž jejího života a že je vděčná za natáčení filmu Vrásky z lásky, díky němuž začala s Brzobohatým 30 let po rozvodu komunikovat.

O tom, že to byl důležitý člověk jejího života

„My jsme spolu s Radkem prožili kus života, a on byl, ve svém věku už to můžu říct, jeden z nejdůležitějších mužů v mém životě! Byl to čestnej chlap a frajer k tomu…“

 

O tom, jestli se nějak změnil

„V mých očích se nijak neměnil, on byl vždycky až do konce života chlapák! Takže i když byl starší o něco, tak pořád to byl chlap.“

O smutných i veselých vzpomínkách

„Dnes mi samozřejmě běží celý film našeho společného života před očima. A jsou v něm nejen slzy, ale samozřejmě i smích.“

O trezorovém filmu Ucho

„Tam si myslím, že to byla naše nejlepší role, pod taktovkou Karla Kachyni. To je nezapomenutelný film.“

O natáčení filmu Vrásky z lásky

„Já jsem vděčná, že poslední setkání před kamerou bylo před rokem, a že proběhlo myslím dobře… Že jsme se po těch letech setkali, to bylo velice příjemné.“

O tom, zda může mít následovníka

„Já si myslím, že člověk, který je ojedinělý, může mít následovníka, ale nemůže to být on, to prostě nejde… Jako Sovák, Menšík, pak Werich, spousty bych jich jmenovala. Tihle lidé jsou nenahraditelní. Můžou někoho připomínat, ale nebude to on.“

Vášnivý vztah BB

1964 - Poznávají se během natáčení filmu Hvězda zvaná Pelyněk. Z minulých manželství mají každý jednoho potomka. Jiřina dceru Simonu Stašovou (57), Radek dceru Radanu (48).

1970 - Koná se velkolepá svatba. Na párty v tehdejším klubu Divadla na Vinohradech je i Jiřina Jirásková či Waldemar Matuška.

1980 - Jejich manželství začíná procházet krizí.

1981 - Brzobohatý potkává při natáčení na Slovensku Hanu Gregorovou, do které se zamiluje. V roce 1982 následuje rozvod s Bohdalovou.

2011 - Režisér Jiří Strach obsazuje Bohdalovou a Brzobohatého do filmu Vrásky z lásky. Tím spolu začínají po 30 letech od rozvodu více komunikovat.

2012 - Na jaře se koná premiéra filmu. Bohdalová na ní Brzobohatého drží za ruku. Na galavečeru TýTý pak Jiřina uvádí Radoslava do Dvorany slavy. Na pódiu vinohradského divadla mu dává velkou pusu. Staré rány jsou zahojeny, exmanželé k sobě znovu nacházejí cestu.



Přečtěte si
marieelle
21. 9. 2012 • 11:11

lékař neměl činit žádné papíry ale makat na pacientovi, možná měla přiletět helikoptéra. Léakři jsou tu často úplní diletanti a občané by se měli naučit více žádat.

vykutalena.vdova
20. 9. 2012 • 14:31

Ty vogo smíchy jsem vyprskla kafe na monitor..To se Ti povedlo....:o))))))).....

va45
17. 9. 2012 • 00:44

p.Brzobohatý se neměnil zato ona ano.Po plastikách je jako vosková figurýna.

rejpal3
15. 9. 2012 • 21:16

Pravidla českého pravopisu jasně dokládají, kdo se narodil jako šimpanz - jenže ty je doma máš asi sotva...

rejpal3
15. 9. 2012 • 21:15

A to jako co? Ty si myslíš, že v tisku někdo umí správně česky? To se tedy řehtám, až se za břicho popadám... Tak tedy trocha osvěty pro nevzdělance: Zkratka zoo je správná - zoo-logická zahrada. Podle Pavidel českého pravopisu se píše opravdu - zoo - např. ředitel zoo, vedení zoo. Nenáležité je psaní Zoo - kromě začátku věty. Pokud máš pochybnosti, volej Ústav pro jazyk český. Telefon ti nedám, nejsem tvůj pucflek, nevdělanče....

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.