Přísně tajný pohřeb! Zemřela jediná dcera Oldřicha Nového | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 26. dubna 2024

Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav

Přísně tajný pohřeb! Zemřela jediná dcera Oldřicha Nového

Oldřich Nový
Oldřich Nový (pro Aha! – Jiří Král a www.oldrich-novy.estranky.cz)

PRAHA – V nedávném televizním dokumentu krásně vyprávěla o tatínkovi, legendárním herci Oldřichu Novém (†83). Teď je jeho jediná dcera Jana Včeláková (†69) po smrti, minulý pátek proběhl tajný pohřeb. Společně s ní odešlo i tajemství, kdo je její mámou. Právě to Nový celý život tajil před světem i vlastní dcerou.

Celý život jítajil mámu!

..

Zemřela náhle ve věku 69 let. Stalo se tak 16. listopadu v pražské nemocnici Na Františku. Ještě v polovině září přitom vzpomínala na tátu v pořadu ČT 2 Věčný Kristián Oldřich Nový. Poslední rozloučení s jediným potomkem fi lmového milovníka proběhlo minulý pátek bez povšimnutí médií v obřadní síni v Praze na Olšanech.

Její život by vydal na román. Oldřich Nový se v roce 1936 oženil s fotografkou Alicí WienerovouMahlerovou. Jediná Nového dcera Janička se narodila přesně devět měsíců nato. Vždy se o ní ale hovořilo jako o adoptivní. Tatínek si ji domů přinesl v peřince a před světem tajil, kdo je její pravá máma. Média spekulovala, že je to herečka Hana Vítová, která šla malé Janičce za kmotru. Ta to však být nemohla, protože v době Janina porodu vážila sotva 47 kilogramů.

Alice, žena Nového, na Janu celý život žárlila. I proto Jana musela po válce do internátu, aby Alici nebyla na očích. I později se obě často hádaly. Vyvrcholilo to tím, že Jana ve 22 letech odešla z domova. Pravdu o své pravé matce se nikdy nedozvěděla. „S tátou jsme o tom nemluvili, vyhýbal se tomu. Mně stačilo, že jsem byla vždycky tátova, že mě měl moc rád a já měla ráda jeho,“ řekla před svou smrtí v televizním dokumentu.

Slavné hlášky Oldřicha Nového

Když zaznělo jeho »Zavřete oči, odcházím«, podlamovala se ženám kolena. Dnes jsou jeho dva slavné citáty, jeden upravený, hitem jako vyzvánění na mobil...

● Vaše excelence, nerad vás ruším, jistě jste zaneprázdněn kratochvílemi panského klubu, ale pokud by vaše urozené ucho mohlo vyslechnout jeden bezvýznamný hovor, byl bych vám nesmírně zavázán.
● Jen pro tenhle hovor, stojí za to žít. Jen pro tenhle hovor, po jiném netoužit.

Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.