Známe platy na Nově! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 18. dubna 2024

Svátek slaví Valérie, zítra Rostislav

Známe platy na Nově!

Pavla Charvátová a Pavel Dumbrovský
Pavla Charvátová a Pavel Dumbrovský

PRAHA – Platy ve zpravodajství televize Nova prozrazeny! Deníku Aha! se podařilo vypátrat, kdo je nejlépe placeným reportérem nejsledovanější televize.


Je to venku

Víme také, kolik bere moderátorka Lucie Borhyová (28) nebo Ray Koranteng (32). Kliknutím zvětšeteA také jsme zjistili, proč se řediteli zpravo- dajství Martinu Ondráčkovi nepodařilo přemluvit k odchodu na Novu několik reportérů České televize. Největšími hvězdami s málem padesátitisícovými platy jsou Kamil Houska a Jiří Dlabaja! Zato krajánci mají základní plat pouhých deset tisíc Kliknutím zvětšetekorun...

Kliknutím zvětšete„Nejlépe placenými jsou na Nově takzvaní senior reportéři. Ti původně byli tři. Ale po odchodu Jana Tuny už zbyli jen dva. Jsou to Kamil Houska a Jiří Dlabaja. Jejich základní hrubý měsíční příjem je čtyřicet sedm a půl tisíce korun,“ prozradil deníku Aha! jeden z členů vedení Novy. Ostatní reportéři jsou na tom výrazně hůře. „Začínající reportéři mají okolo patnácti tisíc. Ti, co tam pracují delší dobu, mají něco málo přes dvacet tisíc korun. Pak je tam několik zkušených, kteří mají přes třicet tisíc. Úplně nejhůř jsou na tom ale krajánci. Kliknutím zvětšeteTěm teď Nova nabízí interní smlouvu se základním platem deset tisíc korun,“ říká náš zdroj z Novy.

Kliknutím zvětšeteTo, že platy na Nově nejsou v porovnání s konkurencí nijak závratné, potvrzuje i případ, kdy se ředitel zpravodajství Martin Ondráček pokusil na Novu přetáhnout dva elitní reportéry z České televize. „Když jim řekl, jaký by měli na Nově plat, tak se zasmáli a řekli, že v takovém případě raději zůstanou dál v České televizi,“ tvrdí.

Zcela zvláštní pozici pak ve zpravodajství mají moderátoři Televizních novin. Vzhledem k tomu, že tento pořad je dlouhodobě nejsledovanější relací Novy vůbec, jsou moderátoři Televizních novin v podstatě největší hvězdy nejsledovanější televize. Ale jejich plat tomu vůbec neodpovídá. „Platy moderátorů se pohybují mezi třiceti až čtyřiceti tisíci korunami. Nova je totiž nechává moderovat soukromé akce, na kterých si měsíčně vydělají mnohonásobně víc,“ uzavírá náš člověk z Novy.

Kolik berou? (základní plat)

> Senior reportéři (Houska, Dlabaja) – 47 500,- Kč
> Moderátoři Televizních novin – maximálně 40 000,- Kč
> Reportéři zpravodajství – cca 23 000,- Kč
> Začínající reportéři – 15 000,- Kč
> Krajští reportéři – 10 000,- Kč


Autor: Josef Koukolíček
Foto: TV Nova

Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.