Rath sedí ve vazbě! Ten parchant se tomu jen směje! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 19. dubna 2024

Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela

Rath sedí ve vazbě! Ten parchant se tomu jen směje!

Usměvavého Ratha odvážejí z noční prohlídky jeho domu v Hostivici u Prahy.
Usměvavého Ratha odvážejí z noční prohlídky jeho domu v Hostivici u Prahy. (Aha! – Petr Novotný, Alexandr Malachovský, Martin Přibyl, Martin Pekárek, Karel Kopáč)

Křivý charakter, prolhaná huba a hroší kůže! Takovou vizitku teď má poslanec a středočeský hejtman David Rath (46, exČSSD). Když ho policisté v noci na středu odváželi z jeho vilky v Hostivici u Prahy, kde proběhla další důkladná domovní prohlídka, měl tu drzost se ještě smát! A to mu hrozí až dvanáct let za mřížemi za přijetí úplatku ve výši minimálně sedmi milionů korun. Soudce z Ústí nad Labem už ho za to včera poslal do litoměřické vazební věznice!

Obavy z jeho útěku

Podle soudce jsou namístě všechny tři možné důvody pro uvalení vazby! Nevyloučil totiž, že by Rath mohl utéci, pokračovat v trestné činnosti nebo ovlivňovat svědky. Co to pro Ratha znamená? Ve chvíli, kdy soud rozhodne, že důvody vazby pominuly, bude propuštěn. Soudce ale také může vždy po třech měsících rozhodnutí obnovit!

Našli i samopal

Kauza osmičlenného gangu, kterému Rath šéfoval, včera nabrala na obrátkách. Kriminalisté zajistili nejen sedm milionů v hotovosti, které si Rath nesl v krabici z tajné schůzky. Našli také další miliony. Policie přesné informace nepodává, některé neoficiální zdroje ale hovoří až o třiceti milionech korun nalezených pod podlahou Rathova domu. Z vily Kateřiny Pancové, pravé ruky Ratha, navíc policisté odnesli pytle s nápisy »náboje« nebo »samopal vzor 58«.

Směšná obhajoba

Politik také vydal prohlášení o tom, jak se sedm milionů ocitlo v krabici od vína, kterou si nesl. „Na návštěvě jsem dostal zabalenou krabici s vínem. Následně mě překvapilo policejní komando a k mému úžasu místo lahví vína byly v boxu peníze. Vím, že tato bizarní historka zní neuvěřitelně, ale život někdy neuvěřitelný skutečně je,“ vzkázal. Včera odpoledne se vzdal mandátu krajského zastupitele a s ním i hejtmana a také vystoupil z ČSSD. Poslancem zůstává.

Právník tvrdí: Peníze propadnou státu!

Jestliže by se v průběhu vyšetřování a případného procesu prokázalo, že sedm milionů korun v krabici a miliony, které při domovní prohlídce nalezla policie pod podlahou, pocházejí z trestné činnosti, propadnou státu. Aha! to řekl pražský renomovaný advokát Jan Černý.

„O tom, co s penězi dál, rozhode soud po dokončení kauzy. Jsouli předmětem trestné činnosti, respektive z jejího výnosu, nevracejí se,“ dodal.

A politikovy nemovitosti? „V případě, že se mám vyjadřovat hypoteticky, tak si dovedu představit, že by majetek, který pochází z výnosu z trestné činnosti, mohl být zabaven,“ řekl právník.

Rathovy osudové ženy

Manželka Eva Rathová (47) - S touhle se oženil!

Lékařka Eva stojí po Rathově boku už pěknou řádku let, vychovávají spolu syna. Na společenské akce nikdy nechodila – na ty bral její muž raději milenku Renatu. Na křehkou Evu, která se po boku záletníka musela naučit trpělivosti a sebekontrole, ale poslední události viditelně dolehly.

Když ji Aha! včera zastihlo před rodinným domem v Hostivici, o manželovi prohlásila: „Já jsem nic neprovedla, nechte mě pracovat. Nechci o něm mluvit.“ A odjela. Jestli o Rathových machinacích skutečně nic nevěděla, prožívá teď trpké životní zklamání.

Milenka Renata Horká (44) - S touhle se miloval!

Někdejší vysoce postavená manažerka farmaceutické firmy Zentiva se začala po Rathově boku objevovat před sedmi lety. To, že ji tehdy představil veřejnosti a netajil se faktem, že má partnerky dvě, lidé brali jako upřímné gesto. Rath má syna jak s milenkou, tak s manželkou, oba kluci jsou navíc podle informací Aha! kamarádi.

Dlouhá léta tak Hostivice u Prahy přihlíží podivnému rituálu, kdy Rath pendluje mezi dvěma rodinami a dvěma domky, které jsou od sebe vzdáleny sotva kilometr. Co si ale Horká myslí o úplatkářské kauze, se nepodařilo zjistit – včera se schovávala u sebe doma a nereagovala na výzvy.

Korupčnice Kateřina Pancová (41) - S touhle zbohatl!

O vztahu šéfky kladenské nemocnice a hejtmana se šušká v kuloárech. Znají  se dlouho, a dokonce byli v Hostivici sousedy, dokud se Pancová neodstěhovala do Rudné. Kladenská nemocnice byla místem, kde se rozhazovaly miliony korun, a právě z rukou Pancové měl Rath dostat krabici s hotovostí. Policie Pancovou obvinila, navržena je i vazba.

Státní zástupkyně Lenka Bradáčová (39) - A tahle ho zničí!

Státní zástupkyně, které se říká Corrado Cattani podle legendárního lapače mafiánů z italského seriálu Chobotnice, je podle kolegů neúplatná a neústupná. Řešila několik vražd a také mačetový útok v Novém Boru.

Navíc se nebála kritizovat vlastní kolegy: před třemi lety vyzvala nejvyšší státní zástupkyni Renatu Veseckou k odchodu z funkce, kritizovala také pražské vrchní státní zastupitelství, když se nepřipojilo k vymáhání škod v kauze Mostecká uhelná.

Není proto divu, že jde velmi tvrdě i po Rathovi. Že by díky ní proradný politik došel spravedlnosti?

Davd Rath: Více o jeho zatčení a celé kauze čtě ZDE: blesk.cz/david-rath.

Nejlepší vtipy o kauze David Rath na facebooku najdete ZDE



Přečtěte si
lukreciaborgia
18. 5. 2012 • 14:27

Ano,je to ta ,co nechala snížit trest cikánovi z Krupky z 10 na 5 let za to,že se svým druhým kumpánem téměř dobili kluka z děcáku,co šel za mámou.Druhý cikán byl zbaven trestu,protože neměl 15 let a ten odsouzený dostal 10 let.Ale státní zástupkyně /vsaďte se ,že do roka a do dne je v Praze !/ se zasadila o to,aby dostal chudák polovinu.Tak mu to zkrátili na 5 let.A tato madam bude kvůli 7 milionům dělat takový mediální poprask!!!

kesivres
18. 5. 2012 • 11:48

vůbec" pisatel" ( a to je velmi kulantní název ) význam slova "parchant" ? Takže kromě etiky, která evidentně chybí,všude i vám, by bylo žádoucí si nalistovat slovník a pokud se chce vyjadřovat frustrace, tak to jde i slušněji a výstižněji. A to pravda i lež může být jakákoliv .

jiricka156
18. 5. 2012 • 11:19

Vážený autore článku,trochu slušnosti by Vám neuškodilo. Nevím jak si to můžete dovolit.Zřejmě chcete být zajímavý za každou cenu.Já si myslím,že článek jde psát i slušnou formou.

winterfreshka
18. 5. 2012 • 11:06

Taky si to říkám,obětní beránek,na kterého se všechna korupce a úplatkářství teď hodí velké ryby na svobodě Ty melouny měl od někoho nebo zas pro někoho,tak by také mohli sdělit jejich jména

klika
18. 5. 2012 • 09:49

ubožák.... Co napíše teď,kdy prachy pod podlahou jsou fáma, atd. To není žádnej novinář, o mravním kodexu nemá ani potuchy, pouze je všeho schopne fujtajbl

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.