Zpěvačka a malířka Vlasta Kahovcová: Moje specialita? Zelenina na grilu!
Zpěvačka a malířka Vlasta Kahovcová (68), která šest let vystupovala společně s Jitkou Zelenkovou a Jarmilou Gerlovou s Karlem Gottem, griluje ráda a její speciality jsou doslova vyhlášené. Jaké fígle zná a jaká pochoutka má v jejím podání vždy zaručený úspěch, prozradila zpěvačka i našim čtenářům.
Na čem grilujete?
„V poslední době používám místo dřevěného uhlí zásadně grilovací brikety. Na rozdíl od dřevěného uhlí vydrží hořet čtyři hodiny. Senzační je také podpalovač, usnadní práci. Musíte ho ale nechat vyhořet, aby z uhlíků zmizel jeho odér.“
Co všechno grilujete?
„Kromě masa také zeleninu, například papriky, cuketu, lilek a také žampiony. Výborné jsou i ugrilované brambory. Po uvaření, ne moc do měkka, se každá brambora zabalí do alobalu a nechá se grilovat společně s masem. Ještě před tím ji trochu potřeme olivovým olejem a grilujeme o něco déle než maso.“
S čím máte u hostů zaručený úspěch?
„Výborné jsou kuřecí stehenní řízky. Také slanina, nejlépe z farmářských trhů, jejíž plátky pokládám na maso. Vynikající je také například kapr. Stačí ho potřít kořením na ryby a výsledek stojí za to.“