Bouček hodil ručník do ringu: Opilý vysílat nemůžu! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 16. dubna 2024

Svátek slaví Irena, zítra Rudolf

Bouček hodil ručník do ringu: Opilý vysílat nemůžu!

Experimentátoři y Evropy 2 Libor Bouček, Ondřej Vodný a odborný dozor.
Experimentátoři y Evropy 2 Libor Bouček, Ondřej Vodný a odborný dozor. (Evropa 2)

V pondělním vysílání rádia Evropa 2 sdělil Libor Bouček posluchačům, že svoje páteční vysílání pojme jako vědecký pokus, kterak alkohol ovlivní jeho pracovní výkon. A jak to dopadlo? Po 147-ti minutách ho musel ve vysílání vystřídat kolega Ondra Vodný.

„Je tu konec týdne a také jeden z pokusů, který absolvujeme my, ve studiu Evropy 2, abyste věděli, co všechno vás může v životě čekat. Dneska to ale bude lehký extrém,“ tak uvedl svůj dnešní drive Libor Bouček.

Netradiční vysílání na Evropě 2 vzniklo na popud názorového rozdílu mezi Boučkem a jedním z posluchačů. Zatímco Libor tvrdil, že alkohol na lidský výkon a úsudek zas tak velký vliv nemá, posluchač měl názor opačný. A tak dnes, po dohodě s vedením rádia, došlo k experimentu, během nějž se moderátor v každém živém vstupu musel posilnit panákem vodky.

Aby bylo možné považovat Boučkův výkon za regulérní pokus, dohlížel na celý proces odborník Ivan Douda z nadace DROPIN, zabývající se komplexní prevencí a péčí o uživatele nelegálních drog a jejich rodinné příslušníky. Jak je to tedy s nebezpečností alkoholu?

„Je podceňovaná, to je potřeba říct. Je to tím, že většinová společnost alkohol jakž takž zvládá. Se sem tam nějakým problémem, ale zvládá. Alkohol má jednu úžasnou funkci. Uznává se, že přiměřené množství alkoholu může být zdraví prospěšné. A teď si z toho každý vybere co chce.

Ze svého okolí, když vidí, jak dopadají ti, kteří to nezvládli, tak se řeknou: aha to je malér. Někdo jiný řekne, že se mu pak lépe spí, nebo není tak úzkostný - a teď si to dosaďte. A jsme zpátky u přiměřenosti. Staří Řekové tomu říkali sofrosyné. To je ten největší kumšt v životě,“ hodnotí alkohol Douda.

První hodina ve studiu Evropy 2 proběhla za konzumace 4 panáků vodky a posluchači sami mohli posoudit, že to Boučkův výkon výrazně nepoznamenalo. V další hodině se plíživě dostavují první příznaky alkoholu kolujícího v Liborově těle a po další necelé půlhodině a 12 panácích hází, obrazně řečeno, ručník do ringu: „Vzhledem k tomu, že mám zodpovědnost za vysílání Evropy 2, dalšího panáka už nedám. Já, přísahám končím.“



Jak vypadalo detailní experimentální vysílání jsme pro vás zmapovali po každém Liborově panáku:

1. Žádná změna

2. Žádná změna

3. Libor začíná být družný

4. Libor má zarudlé tváře

5. Objevuje se u něj lehká agrese a žoviálnost

6. Libor vykazuje psychomotorický neklid (pobíhá po studiu), pobrukuje  si s písní, která právě hraje, cítí nutkání zahrát si píseň mimo daný playlist rádia

7. Po sedmém panáku volá Liborova žena: Je to dobrý, ale už jsi rozjetější, to je moment, kdy bych tě začala brzdit

8. Dochází špek, který Libor během experimentu přikusuje k vodce. Uvědomuje si, že dopad pokusu bude strašný

9. Liborovi stoupá sebevědomí, kibicuje kolegy, občas se přeřekne, koriguje výtky kolegů, vlastní historky ho baví víc, než těch ostatních, začíná být sebestředný

Mezi devátým a desátým panákem tým Evropy 2 zjišťuje, že zakoupený tester na alkohol nefunguje a tak žádá o pomoc policii. Za asistence strážníků Libor prověřuje množství alkoholu v krvi na profesionálním přístroji – výsledek je 1,2 promile. Nicméně Ivan Douda varuje, že alkoholový nástup může zvednout hladinu o celé další promile.

10. Libor je hravý, cítí se silný, i když tuší opak

Douda důrazně varuje před další konzumací a nabádá Boučkovu partnerku, aby doma kontrolovala jeho stav. Navíc zmiňuje, že tento stav v kombinaci s Viagrou či léky na spaní může být smrtelný

11. Libor pociťuje lehkou nostalgii

Odborník Douda důrazně nedoporučuje další konzumaci alkoholu

12. Libor Bouček končí své vysílání a předává mikrofon kolegovi Ondrovi Vodnému, který byl připravený v záloze



Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.