Krejčířova vila za 400 milionů: Zabydlel se v ní bezdomovec! A začal upravovat kuchyň! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 23. dubna 2024

Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří

Krejčířova vila za 400 milionů: Zabydlel se v ní bezdomovec! A začal upravovat kuchyň!

Policie muže zadržela, když ho ve vile prozradil alarm.
Policie muže zadržela, když ho ve vile prozradil alarm. (pro Aha! – Michal Baloi)

Vilu Radovana Krejčíře za 400 milionů korun si zamiloval bezdomovec (36). Už podruhé kvůli ní putoval do basy. Alarm se z boháčova luxusního sídla ozval v úterý kolem dvacáté hodiny. Policisté se strážníky na místě zadrželi »starého známého«.

„Muž se do stejného domu vloupal loni v létě,“ potvrdila policejní mluvčí Štěpánka Zatloukalová. Tehdy si v něm užíval tři dny. Pak ho prozradilo puštěné rádio.

Zřejmě první pobyt vetřelce natolik nadchl, že sotva byl minulý čtvrtek propuštěn z vazby, v níž podle Zatloukalové čekal na soud právě kvůli vloupání, šel se opět ubytovat ke Krejčíři. Jeho adresu si dokonce zapsal do občanky. „Ve svém občanském průkazu si sám změnil trvalé bydliště,“ dodala mluvčí.

Do objektu prý vlezl přes oplocení, dveře vily vypáčil pohrabáčem a do zahradního domku vnikl oknem. „Z minula věděl, že ve vile neteče teplá voda a že do zahradního domku chodívají dělníci, proto předpokládal, že se tam bude mít lépe,“ upřesnila Zatloukalová.

Muž si ale lebedil i ve vile. Dokonce si prý začal k obrazu svému upravovat kuchyň, ve které si vařil z vlastních zásob. Zadržený přiznal, že v luxusním sídle ubytoval proto, jelikož z novin věděl, že majitel je dlouhodobě v zahraničí. Z domu nic neukradl. Za porušování domovní svobody mu nyní hrozí až tři roky vězení.



Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.