Jana Hlaváčová poprvé promluvila o nemoci: Je za tím přepracování! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 19. března 2024

Svátek slaví Josef, zítra Světlana

Jana Hlaváčová poprvé promluvila o nemoci: Je za tím přepracování!

Jana Hlaváčová se svým manželem Luďkem Munzarem.
Jana Hlaváčová se svým manželem Luďkem Munzarem. (Aha!, ara)

Herečka Jana Hlaváčová (73) se kvůli zdravotním problémům stáhla do soukromí, kde o ni pečuje manžel Luděk Munzar (78). Nyní konečně promluvila o tom, jak se svou nemocí bojuje.

Zdravotní stav Hlaváčové se loni natolik zhoršil, že opustila své angažmá ve vinohradském divadle i dětský televizní pořad Kouzelná školka, v němž ji nahradila Jana Šulcová. Herečka údajně trpí Parkinsonovou chorobou, ale tvrdí, že její problémy jsou jen psychického charakteru. K nim ji dovedla její snaha vystupovat na jevišti i v pokročilém věku.

„Já jsem se dostala z přepracování do depresí, které si vyžádaly pomoc lékařů,“ přiznala Hlaváčová týdeníku Květy. Tehdy musela dojít k těžkému životnímu rozhodnutí a skoncovat se stresujícím povoláním. „Psychika není vidět, není to zlomená ruka nebo noha, ovšem bolí stejně," dodala herečka.

Jana Hlaváčová se dostala do problémů, protože nevyslyšela varování rodiny. „Vždycky říkali: najednou to v tobě udělá cvak a budeš se muset zastavit. A ono to cvak udělalo,“ přiznala herečka, která se pomalu vrací do veřejného života. V uplynulých týdnech vybírala nové studenty na pražské DAMU.



Přečtěte si
illis
25. 2. 2012 • 18:51

jako herečku ráda, jen dost dobře nechápu, proč ve věku 73 let si raději neužívá klidu a pohody v kruhu nejbližších. Údajně prý bude ještě učit herectví. Zdravotní problémy, kterými prochází jsou jasným signálem, že už je třeba spíše jen odpočinek a klid. Varováním pro ni může být Jiřina Jirásková, také stále chce být mezi lidmi a hrát a sama nejlépe ví, kolikrát skončila v péči lékařů. Doufám, že hlavní motivací nejsou peníze.

pavucinka
25. 2. 2012 • 14:57

o nemocích by se nemělo veřejně psát, sdělovat přímo diagnozu, později ji dementovat je to trestný čin. Stejně tak vyjadřování Cimického o diagnoze Bartošové.

jity
25. 2. 2012 • 12:34

včera u Šípa se tomu co píše bulvár pan Munzar vysmál. Nic takového se nekoná, žádný parkinson. Paní Hlaváčová už je v pořádku. Jen holt už není o starší dámy, jako herečky zájem. Má na odpočinek právo, už se nahrála dost. Něco holt se psát musí.

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.