Lucie Bílá: Chci, aby vyhrál tanečník Atai! A tyto emoce nejsou nahrané... | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 26. dubna 2024

Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav

Lucie Bílá: Chci, aby vyhrál tanečník Atai! A tyto emoce nejsou nahrané...

21 změn, 21 účesů, 21 šperků, 21 jiných bot. Takový byl druhý ročník Česko Slovensko má talent pro Lucii Bílou.
21 změn, 21 účesů, 21 šperků, 21 jiných bot. Takový byl druhý ročník Česko Slovensko má talent pro Lucii Bílou. (Aha!, ara)

Dnes si možná ze Státní opery odnese už 14. Českého slavíka. Zítra pak bude u vyhlášení absolutního vítěze druhého ročníku talentové show Česko Slovensko má talent.

Lucie Bílá (45) se zkrátka v sobotu a v neděli nudit nebude. V rozhovoru pro deník Aha! si netroufl a předpovědět, zda letos opět bude nejpopulárnější zpěvačkou Česka. Naopak suverénně prozradila, komu bude nejvíce fandit ve finále »Talentu«. A to tanečníkovi z Kyrgyzstánu Atai Omurzakovi (21).

Lucie, vy jste právě s kapelou Petra Maláska na předvánočním turné. Každý den vystupujete v jiném městě, jezdíte mezi Českem a Slovenskem. Máte čas se vůbec vyspat?

„Ne. (směje se) Já už jsem na tom tak, že nespím! Jsem zvyklá mít docela nabitý program, a protože v tom mám slušný řád, tak si umím zarelaxovat i v autě. Já jsem schopná si cestou do Bratislavy pustit na DVD Colomba a háčkovat u toho motýly, což je teď u mě taková novinka. Už mě přestalo bavit šít medvědy, a tak háčkuju motýly!“ (směje se)

Věříte, že byste ve Slavíkovi mohla obhájit loňské vítězství?

„Já na to nikdy neumím odpovědět! Víte, byla bych velmi nafoukaná, kdybych si myslela, že tenhle rok byl tak krásný, že by třeba ten Slavík mohl přiletět. Ale ty jeho kroky a cesty jsou nevyzpytatelné! A já bych nechtěla předpovídat  a být nějakou vědmou. Když přiletí, bude to krásný, a když ne, tak já tu svoji nádhernou sbírku třinácti Slavíků budu mít ráda i tak. Já si myslím, že je to hlavně na divácích. Když to přijde, fajn. A když ne, stejně se na ten večer těším, protože budu mít překrásné šaty a budu mít vedle sebe nádhernou společnost – svého syna a partnera.“

Jak už jste řekla deníku Aha! v týdnu, přijdete v šatech od světoznámého návrháře Oscara de la Renty.

„Ano, jsou to překrásné šaty! Jsem zvědavá, co na ně lidi řeknou. Holky se někdy proto, aby se alespoň jednou za život cítily jako princezny, vdávají. A já už se vdávat nemusím, protože jsem za princeznu denně! A zvláště na Slavících nebo třeba v neděli na finále Česko Slovensko má talent.“ (směje se)

MÁ SE NOVA BÁT?

Karel Gott během hlasování do letošního Slavíka prohlásil, že ve své kategorii cítí velmi silnou konkurenci. Máte podobný pocit i ve vaší kategorii?

„Znám spoustu talentovaných zpěváků. Ale taková tlačenice mezi mužskými jako mezi zpěvačkami není! Musím říct, že těch talentovaných a úžasných holek přibývá. A je to neuvěřitelný! To, co se třeba ukázalo právě v tom Česko Slovensko má talent ve dvou devítiletých zpěvačkách nebo v té devatenáctileté dívce či padesátileté dámě. To bylo neskutečný! Podle mě je zkrátka větší tlačenice mezi zpěvačkami. Já si samozřejmě kolegyň vážím. A jednou, jak říkám, bych dala Slavíka všem. A pak bych to zakázala, protože to jsou jenom nervy.“ (směje se)

Loni jste způsobila na Slavíku pozdvižení, když jste v přímém přenosu na Nově pozvala diváky ke sledování finále »Talentu« na Primě. Uděláte to i letos?

„Já jsem nic špatného neudělala! Jen jsem loni při přebírání ceny děkovala svým kolegům z »Talentu«, který zrovna finišoval. A pokud ke mně letos Slavík opět přiletí, poděkuji jim znovu. Na tom není nic špatného... To je válka těch televizí, ne moje!“

Oproti loňsku letos na Slavících budete zpívat. Co jste si vybrala za píseň?

„S produkcí jsme se domluvili, a bylo to hlavně jejich přání, abych zazpívala Cohenovo Hallelujah. Je to nádherný text od Gábiny Osvaldové, budu tam mít svoji kapelu a sbor. Těším se na to.“

ATAI JE SKVOST

Zítra pak budete v rámci finále Česko Slovensko má talent zpívat duet s Karlem Gottem. Jakou píseň diváci uslyší?

„Vždy je to na diskusi, co si my interpreti přejeme, co se hodí a co si přeje tým okolo. Vybrali jsme Co sudičky přály nám. Protože to není jen o Kájovi Gottovi a o mně, nám tedy sudičky přály hodně, ale je to také o našich účinkujících, o našem vítězi, o všech těch finalistech a semifinalistech…“

Upřímně, máte mezi tou desítkou finalistů nějakého favorita?

„Já naprosto bezkonkurenčně. Já jsem nejdříve měla více tipů, ale teď po posledním semifinále mám jediného – je to Atai! To je tanečník, který předvedl něco tak neskutečného a něco tak výjimečného…

Nejen že jsem to celé probrečela, ale já jsem nebyla schopná ani tleskat. Já jsem ztratila sílu v rukách, v nohách a jenom jsem tupě zírala s dementním obličejem a s vyjevením: »Proboha, co se to tady stalo, co se to tady objevilo za skvost!« Atai je opravdu solitér mezi všemi našimi finalisty. Naprosto!“

Nezlobila se na vás vizážistka, že jste Ataiovo vystoupení probrečela?

„Ona plakala taky! (směje se) Víte co, já jsem tuhle roli nedostala proto, abych tam byla za paní chytrou. Abych tam říkala bůh ví co – nějaké rady, duchapřítomné věci… Já jsem tam proto, že jsem plná emocí, že jsou moje emoce nehrané! Mě třeba někteří lidé nemají rádi za to, jak ječím. Já se všem velice hluboce omlouvám, ale ani já to ječení neumím uhlídat. Neumím to prostě kočírovat! Je to spontánní a vždycky to tak bude a bylo. Když to začnu hlídat, tak už to nebudu já a můžu jít pryč, můžu se na to vykašlat. Takže já ječím, brečím, jásám… To jsem prostě celá já! A ještě u toho vypadám šíleně. Já když se kolikrát vidím… Měli by přede mě něco dát, aby na mě nebylo vidět.“ (směje se)

Nekritizujte se, vypadáte dobře.

„Jste milej. Ale to tedy není moje zásluha, maximálně mých rodičů! To, jak vypadám v Česko Slovensko má talent, je hlavně díky vizážistce Helence Dostálové a stylistce Sandře Žigové. To jsou dvě dámy, které ze mě opravdu dělají něco, na co se asi koukat dá. Věřte mi, že takhle já nevypadám!“ (směje se)

Dokázala byste stručně své druhé působení v porotě talentové soutěže zhodnotit?

„Já jsem nesmírně šťastná, že jsem s tím měla něco společného. Jsem ráda, že jsem u toho byla! Ale věřte mi, že jsem nikdy nic těžšího nedělala.“

Jak vznikal rozhovor

S Lucií se osobně známe přes deset let. Kdykoliv něco potřebuji, napíšu jí SMS nebo zavolám. Stejné to bylo i v případě tohoto rozhovoru, se kterým ihned souhlasila. Povídali jsme si po jejím středečním charitativním vystoupení pro Konto Bariéry, které podporuje. I přes každodenní koncertování a přejíždění z jedné strany republiky na druhou působila Lucie svěže.

Občas vtipkovala, místy k sobě byla nezvykle kritická. Když jsme se rozloučili a já mířil do redakce, přišla mi od ní SMS. „Mám vás moc ráda!“ Někteří přátelé mi tvrdí, že si mě tím předchází. Dříve bych si to myslel také, ale jelikož se mi podařilo proniknout do její duše, věřím jí.

Český slavík Mattoni 2011: Nominace v abecedním pořadí

Zpěvačky:

  • Absolonová Monika
  • Anna K.
  • Bílá Lucie
  • Farna Ewa
  • Langerová Aneta
  • Vondráčková Lucie

Zpěváci:

  • David Michal
  • Dyk Vojtěch
  • Gott Karel
  • Klus Tomáš
  • Kolář Petr
  • Landa Daniel

Skupiny:

  • Divokej Bill
  • Chinaski
  • Kabát
  • Kryštof
  • Nightwork
  • Olympic


Přečtěte si
dwayne
27. 11. 2011 • 21:28

xell
27. 11. 2011 • 20:02

A všem dobrým lidičkám pošle srdíko a přáníčko všeho nejlepšího za hlásečky, které ji lidičky poslali

marinchen
27. 11. 2011 • 11:24

kdo ma penize tak si hlasy koupi jako ciganka Bila.

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.