PROSTŘENO u Veroniky: Hosty otrávily houby od tchýně! +RECEPTY | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 19. dubna 2024

Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela

PROSTŘENO u Veroniky: Hosty otrávily houby od tchýně! +RECEPTY

Veronika doplatila na houby
Veronika doplatila na houby (TV Prima)

Menu dvacetileté Veroniky Muráňové vzbuzuje spíše obavy. Pokud něčím překvapí, tak jedině nepříjemně.

Úterní hostitelka si nechala do vaření mluvit budoucí tchýní, a to se jí vymstilo. Houby, které matka jejího přítele vlastnoručně nasbírala v lese, totiž v polévce zhořkly, a Veronika tak jako kuchařka pohořela. Bylo to znamení, které by ji mělo varovat před budoucností?

„Vím, že jsem hrozná, ale ty lišky jsou nahořklé. Tak se, děvečko, nezlob, to já nemůžu,“ odložila talíř seniorka Eva. A další hosté se na vlně kritiky rádi svezli. Dvacetiletá kuchařka má ještě co dohánět…

Eva se druhý den jihočeského Prostřena začala vybarvovat jako kritička, která na Veronice nenechala nit suchou. Z předkrmu pozřela pouze zeleninu, protože kuřecí maso bylo nesnesitelně suché.

S otráveným obličejem ochutnala i Veroničino vepřové maso v červeném kabátku tvořeném kečupem, cukrem a octem. Nešvar českých hospodyněk u hostů příliš nebodoval. „Podle mě, děvče, dneska nebudeš mít vůbec radost. Je to sladké,“ pokračovala Eva ve slovním útoku.

Vitální důchodkyně bude vařit až v pátek a zdá sem, že si do té doby stačí nadělat spoustu nepřátel. „Začíná nám dávat najevo, že její vaření je nejlepší, a že ona umí všechno nejlíp,“ postěžovala si Hanka.

Jak dopadne Veroničino »domácí« tiramisu a zábava bez hostitelky, kterou se rozhodne bojkotovat i Eva? Sledujte Prostřeno na primě!

UVAŘTE SI MENU VERONIKY MURÁŇOVĚ!

Plněný lavaš

Ingredience:

- 1 chléb lavaš,

- 2 papriky,

- 2 rajčata,

- 1 salátová okurka,

- 1 cibule,

- 3 plátky kuřecích prsou.

 

Postup:

Maso orestujeme, zeleninu nakrájíme. Ze směsi syrové zeleniny a masa uděláme salát a naplníme jím chlebovou placku. Zavineme a nakrájíme na porce.

Teplota: 160 °C

Vhodné pro vegetariány: ne

Počet porcí: 5

Obtížnost: pro začátečníky

Národní kuchyně: mezinárodní

Doba přípravy: do 30 minut

Čas vaření: do 30 minut

Recipe category: předkrm / restování

 

 

Bramboračka

Bramborová polévka se Veronice též moc nepovedla, mrazené lišky v polévce zhořkly. Nebo tam bylo moc majoránky?

Ingredience:

- 3 brambory,

- hrst hub (lišky),

- 2 mrkve,

- 2 petržele,

- 0,5 menšího celeru,

- 1 cibule,

- 3 stroužky česneku,

- 1 vejce,

- špetka soli,

- špetka pepře,

- l lžička kmínu,

- 1 lžička rozemnuté majoránky.

Postup:
Dáme do vody uvařit houby s kmínem. Zeleninu a brambory očistíme a nakrájíme na kostičky. Na pánvičce na másle opražíme cibulku, později přidáme zeleninu a nakonec brambory. Obsah pánvičky přidáme k houbám a uvaříme doměkka. Polévku dosolíme, opepříme, zahustíme vlastní nebo instantní jíškou, provaříme. Přidáme syrové vejce a majoránku, znovu promícháme, ještě jednou provaříme a podáváme.

Teplota: 100 a 160 °C

Vhodné pro vegetariány: ano

Počet porcí: 5

Obtížnost: pro začátečníky

Národní kuchyně: česká

Doba přípravy: do 30 minut

Čas vaření: 30–60 minut

Recipe category: polévka / restování / vaření

 

 

Vepřové maso v červeném kabátku s bramborovým knedlem

 

 

Ingredience:

- 1,5 kg vepřové plece,

- 0,5 kg vepřové krkovice,

- 5 velkých cibulí,

- 1 hlavička česneku,

- 2 lžíce oleje,

- 2 lžíce plnotučné hořčice,

- 1 l kečupu,

- špetka cukru,

- špetka soli,

- špetka pepře,

- 1 kg brambor,

- 200 g hrubé mouky,

- 100 g krupičky,

- 1 vejce,

- 1 lžička soli,

- 1 svazek petrželky,

- 1 rohlík.

Postup:

1. Očištěné maso naložíme do směsi cibule, česneku, oleje, hořčice, kečupu, cukru a koření a necháme nejlépe den odležet. Naložené maso pečeme asi dvě hodiny a podléváme vodou dle potřeby.

2. Brambory očistíme, uvaříme a ještě horké promačkáme. Přidáme mouku, krupičku, vejce. Osolíme a přidáme nakrájenou petrželku a nakrájený rohlík. Vypracujeme těsto, vytvarujeme kulaté knedlíky a vložíme je maximálně na dvacet minut do vroucí vody.

Teplota: 100 a 180 °C

Vhodné pro vegetariány: ne

Počet porcí: 5

Obtížnost: pro pro zkušené

Národní kuchyně: česká

Doba přípravy: 30–60 minut

Čas vaření: 1–2 hodiny

Recipe category: hlavní chod / příloha / vaření / pečení

 

 

Domácí tiramisu

Ingredience:

- 2 sýry žervé,

- 3 měkké tvarohy,

- 1 smetana na šlehání,

- 150 g cukru moučka,

- 125 g čokolády na vaření,

- 2 balení piškotů,

- 4 lžíce rumu,

- 0,25 l silné kávy.

Postup:

Žervé, tvaroh a půl tabulky nahrubo nastrouhané čokolády smícháme s ušlehanou šlehačkou. Cukr a rum vyšleháme do rozpuštění cukru. Vše smícháme. Ve vychladlé kávě do půlky namáčíme piškoty a klademe je na dno a stěny dortové formy. Zalijeme hmotou a překryjeme opět piškoty. Končíme hmotou. Vršek posypeme zbytkem čokolády a dáme do lednice chladit.

Teplota: 0 °C

Vhodné pro vegetariány: ano

Počet porcí: 5

Obtížnost: pro mírně pokročilé

Národní kuchyně: italská

Doba přípravy: 30–60 minut

Recipe category: bez vaření / chlazení / moučník

 

Video se připravuje ...

 




Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.