Tintin dorazil do kin: Na film čekal přes 80 let! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

sobota 20. dubna 2024

Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra

Tintin dorazil do kin: Na film čekal přes 80 let!

Reportér Tintin a jeho psík Filuta
Reportér Tintin a jeho psík Filuta (Falcon)

Komiksový hrdina Tintin spatřil světlo světa už v roce 1929. Příběh neohroženého reportéra čekal na zfilmování až do chvíle, než se jej ujal Steven Spielberg.

Reportér Tintin už ve svých komiksových dobrodružstvích procestoval celý svět a nyní se jeho příběh v kinech dočkal třetího rozměru. Legendární hrdina se v kinech pouští do boje proti bezpráví a oporou mu je samozřejmě jeho věrný přítel, teriér Filuta.

„Tintin je vášnivý reportér, který se vydává po zdánlivě nenápadných stopách na cestu, která se posléze mění v úžasné dobrodružství. Je pozoruhodný neúnavností, s jakou se snaží zjistit pravdu, ačkoliv se tak vždy ocitá v nějakém nebezpečí. Často se zdá, že je v tom až po uši, ale nějakým způsobem si vždy dokáže poradit,“ řekl o Tintinovi režisér Steven Spielberg, jehož filmy patří k největším diváckým trhákům. Na kontě má dobrodružnou sérii o Indianu Jonesovi nebo Jurský park.

 

Ve filmu Tintinova dobrodružství objeví hlavní hrdina společně s Filutou model lodi, který v sobě ukrývá prastarou záhadu. Tintin se tak dostane do střetu s padouchem Ivanem Ivanovičem Sacharinem. Toho ztvárnil Daniel Craig, známý jako představitel Jamese Bonda. Tintinova rivala se snažil zahrát tak bizarně a zvráceně, jak jen to bylo možné.

O tom, jak se Spielbergovi podařilo převést kultovní komiks na filmové plátno, se už můžete přesvědčit v českých kinech.



Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.