Zítra pohřbí Pavla Vrbu (†73): Manželka nesehnala hrob! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 19. dubna 2024

Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela

Zítra pohřbí Pavla Vrbu (†73): Manželka nesehnala hrob!

Pavel Vrba s Petrem Jandou
Pavel Vrba s Petrem Jandou (EBIKA)

Manželka zesnulého textaře Pavla Vrby (†73) Marie nestačila sehnat místo, kam by uložila urnu s popelem. Už zítra se přitom elita české popmusic v čele s Lucií Bílou či Karlem Gottem rozloučí se svým dvorním textařem. Ten ve čtvrtek skonal na následky mozkové mrtvice.

Paní Vrbová, dlouho jste přemýšlela, kam uložíte manželovu urnu, uvažovalo se i pražském Vyšehradě. Už tedy víte, kde bude hrob?

„Hrob zatím nemáme, žádný jsem nesehnala. S tím Vyšehradem přišel Petr Janda a muzikanti, ale nic zařízeného není. Proběhne klasický obřad a pak si urnu odnesu domů.“

Už jste zařídila všechny nezbytné kroky před posledním rozloučením?

„Ještě je to všechno v pohybu, velmi mi s tím pomáhá Supraphon. Teď zrovna běžím do studia. Tam se nahrává cédéčko s výběrem písní, které na pohřbu zazní. Vznikne jakási kompilace, která bude určena jen na to samotné rozloučení. Ještě ani přesně nevím, kdo z umělců v tom výběru bude.“

Nemáte nikoho blízkého, kdo by vám se vším pomohl?

„Mám svou rodinu, která bude na pohřbu, snad dorazí i nějací známí.“

Smuteční řeč pronese Lucie Bílá. To bylo manželovo přání?

„Ne, Lucie se nabídla sama.“



Přečtěte si
zamlzena
15. 9. 2011 • 11:32

Myslím, že ani oblíbení zpěváci na Vyšehrad nepatří. Mělo to zůstat pro zcela vyjímečné osobnsoti. je tam kupříkaldu jeden kněz, který byl vězně za Hitlera i později a vedle něho by případné dnešní korouhvičky spát neměli. Mtuška zemi opustil z osobních důvodů, asi spíše na pokyn Olgy a též tam spíše hodně nepatří.

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.