Sebevražda Ivety Bartošové: Zabíjela se acylpyrinem | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 19. dubna 2024

Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela

Sebevražda Ivety Bartošové: Zabíjela se acylpyrinem

Iveta Bartošová
Iveta Bartošová (Aha! – Martin Hykl, Marek Pátek, David Kundrát)

Scénář sebevražd Ivety Bartošové (45) se opakuje. Jako by na ně měla speciální návod – hlavně se ale nikdy nezabít! Páteční příjezd záchranky pro zpěvačku, která zkolabovala ve svém domě, už byl jenom tečkou za sebevraždou, kterou zřejmě chtěla spáchat pár dnů předtím. Šlo opět o acylpyrinovou »demonstraci« jako před několika lety? Průběh by tomu odpovídal. Vždyť v roce 1984 se v domě svého tehdejšího manažera Tomáše Gottlieba pokusila o stejné harakiri.

„Před několika dny to probíhalo stejně jako tehdy... Snědla pár acylpyrinů, dělala strašné scény, pak ji tři dny šíleně bolel žaludek, pálila ji žáha, nemohla nic jíst. Po pár dnech do sebe stěží dostala polévku, byla velmi vyčerpaná...

Ona se tak miluje, že by si nikdy život nevzala,“ popisuje Ivetiny sebevraždy Gottlieb, který tohle všechno zažil už dvakrát. U posledního pokusu zpěvačky sáhnout si na život už neasistoval. Tentokrát zasáhla chůva Daniela, která zesláblé a totálně vyčerpané zpěvačce přivolala záchranku. Iveta se jen několik dnů poté, co opustila nemocnici, dušovala, že o žádnou sebevraždu nešlo.

Jenže všechno okolo jejího kolapsu se tak moc podobá situaci z roku 1984, kdy se předávkovala acylpyrinem. „Toxikologické testy jsou čisté, v nemocniční zprávě je jasně napsáno, že se Iveta nepředávkovala léky,“ dušuje se Ivetin milenec Domenico Martucci, který před pár dny sebral Ivetu a ukryl ji neznámo kam.

KAUZA IVETA BARTOŠOVÁ: Vše o zpěvačce na Ahaonline.cz čtěte ZDE, na Blesk.cz ZDE.

Oslovení lékaři se však shodují v jednom. „Jestli snědla několik acylpyrinů, toxikologické testy to neprokážou. Zpravidla se totiž při běžných testech nedělá vyšetření na přítomnost kyseliny acetylsalicylové v krvi, kterou obsahují právě zmíněné léky. Vyšetřují se jen látky typu opiáty, amfetaminy a další...,“ řekl nám jeden pražský lékař.

„Příznaky po předávkování se acylpyriny jsou naprosté vyčerpání, nevolnost a nechutenství, protože je poškozena žaludeční sliznice, tělo je v totálním kolapsu a zesláblé,“ dodává.



Přečtěte si
elfrieda
19. 8. 2011 • 12:26

Pod kterym clankem? Nemuzu to najit.

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.