Zavražděná spisovatelka Simona Monyová: Rozkopli schránku u jejího domu! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

středa 24. dubna 2024

Svátek slaví Jiří, zítra Marek

Zavražděná spisovatelka Simona Monyová: Rozkopli schránku u jejího domu!

Schránku zavražděné spisovatelky kdosi rozkopal.
Schránku zavražděné spisovatelky kdosi rozkopal. (pro Aha! – Petr Podroužek)

Do domu hrůzy, kde byla v noci na čtvrtek zavražděna spisovatelka Simona Monyová (†44), o víkendu někdo zašel. V pokoji už nesvítí světlo, před domem už není zaparkovaný Ford Focus RS, zůstal po něm jen stěrač položený na zídce. Co je ale horší: Někdo začal ničit Simonin dům!

Důkazem budiž rozkopnutá schránka, dopisy a letáky se tak nyní válejí na chodníku. Hlavní podezřelý z vraždy, manžel Monyové Boris Inger (45) je stále v nemocnici. Dnes by ho policie měla vyslechnout.

Ačkoliv nyní většina známých a kamarádů Simony Monyové tvrdí, že se svým mužem zažívala peklo, podle policie však nikdy domácí násilí nenahlásila. Boris Inger ji měl přitom týrat už jedenáct let.

„Můj psychopat se sem dvakrát vloupal, vyrazil dvoje dveře, před synem mě zmlátil a znásilnil,“ napsala Monyová svému kamarádovi a dodala: „Kdybych měla napsat knihu, co se u nás děje, brali by to čtenáři jako scifi.“

Namísto na policii se spisovatelka obrátila na soukromou bezpečnostní agenturu. Ta prý pak Simoně pomohla manžela vystěhovat, prý ji mlátil a jí už šlo o život.

Zítra v osm hodin večer Česká televize uvede film natočený podle knížky Simony Monyové Tchyně a uzený (20.00). Mělo by jít o poctu zavražděné spisovatelce. Otázkou však zůstává, jestli jde o šťastnou volbu. Film totiž produkoval právě manžel Monyové Boris Inger. Podnikatelský záměr se mu však příliš nevyvedl a skončil v dluzích. Ty pak za něj musela platit Simona Monyová. To bylo také jednou z příčin hádek a sporů.

„Televize mu rok neplatila. Napůjčoval si od lichvářů, aby se ode mě nemusel nechat živit. Neměl na úroky, tak to narůstalo, a teď to bylo dva měsíce drsný. Já to samozřejmě všechno zaplatím, ale narušení důvěry je pro mě moc vážná věc,“ popsala Monyová svým kamarádům pár měsíců před svou smrtí.



Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.