Režisér Menzel: Operace očí! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 28. března 2024

Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána

Režisér Menzel: Operace očí!

Jiří Menzel
Jiří Menzel  (: ČTK)

PRAHA – Slavný režisér Jiří Menzel (67) podstoupil operaci očí. Už od dětství ho totiž trápila krátkozrakost, a tak se jí před časem zbavil v Refrakčním centru.

„Nosil jsem brýle od útlého dětství a pořád mne ty obroučky otravovaly, překážely, kazily mi život,“ říká legendární režisér »hrabalovských« filmů Postřižiny či Slavnosti sněženek. „V klukovských letech mi ubíraly hodně na sebevědomí, nemohl jsem se pořádně prát, nezbylo mi, než ležet doma v knížkách. Ale i tak jsem měl skla a jejich rámečky věčně rozbité, slepované leukoplastí. Později, v pubertě, při prvních pokusech o líbání, si člověk vždy trapně musel uvědomit, že má na nose něco, co překáží. A ještě později pak musel v určitých chvílích řešit jinou trapnost: Dilema, co má jít dřív dolů – brýle, či kalhoty,“ směje se režisér, jehož nový film Obsluhoval jsem anglického už brzy vstoupí do kin.

„Dnes už, díky zázrakům moderní medicíny, laseru a šikovným rukám doktorů, je můj nos odlehčen, oči osvobozeny, koukám jak rys a moje sebevědomí stouplo. Dal jsem na radu přátel a nechal se operovat profesorem Kuchynkou,“ nemůže si vynachválit Menzel operaci.

9.10.2006

Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.