Čeští herci berou za dabing čtyřikrát méně než Slováci! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 25. dubna 2024

Svátek slaví Marek, zítra Oto

Čeští herci berou za dabing čtyřikrát méně než Slováci!

Nejznámější česká dabérka Valerie Zawadská
Nejznámější česká dabérka Valerie Zawadská (Marek Pátek)

Slovenští herci se začali bouřit, protože TV Markíza hodlá snížit jejich honoráře za dabing. Ty jsou přitom až čtyřikrát vyšší než v Česku!

Desítky slovenských herců podepsaly petici, v níž vyhrožují svým odchodem z televize, která je hodlá připravit o pětinu peněz. Dosud si při dabování za půlminutovou »smyčku« vydělali v přepočtu 40 korun. Nově by za stejnou práci měli dostat o čtyři koruny méně.

„Z toho se nedá vyžít. Nastala situace, kdy si herci uvědomují, že se jim dabing nevyplatí,“ řek serveru Pluska.sk šéf Herecké obce Slovenska Jozef Švoňavský.

Češi si přitom za 45 minut strávených v dabérně vydělají průměrně 900 korun. Za půlminutovou »smyčku« si tak přijdou na pouhých 10 korun!

„Je zajímavé, že si vaši herci myslí, že vydělávají málo. Podle mě je to dost,“ řekl dabér a moderátor Libor Bouček. O tom, že Slováci jsou placení podstatně lépe, než Češi, je přesvědčená i Hana Gregorová. Manželka Radka Brzobohatého má zkušenosti z obou zemí.



Přečtěte si
andy63
16. 7. 2011 • 10:46

Dnešní dabingy stojí za ... velký kulový! Nejvíc mne fascinuje, když sou třeba 3 dabingové verze, ale stejně některé postavy mluví jedni a Ti stejní. A je poznat, co třeba p. Krampol namluvil v roce 1975 a co v roce 2011!! Zatímco v první verzi postava mluví mladě, v té další máte strach, že každou chvíli zkolabuje! Kde jsou doby Pánů Herců jako Jiří Novotný, Josef Větrovec, Miroslav Moravec....???? To byly hlasy!!! Dneska slyšíme pořád samé Juřičky, Soukupy a bohužel i Kotky a Mádly!

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.