Petra Kvitová: Triumf pro kamaráda! Vstal totiž z mrtvých... | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 25. dubna 2024

Svátek slaví Marek, zítra Oto

Petra Kvitová: Triumf pro kamaráda! Vstal totiž z mrtvých...

Mám tě! Kvitová ve 2. setu vzala soupeřce podání.
Mám tě! Kvitová ve 2. setu vzala soupeřce podání. (EPA, ČTK/AP, ara)

Veni, vidi, vici! Přišla, viděla, zvítězila! A je šampionkou Wimbledonu, tenisového turnaje turnajů! Ve svém prvním grandslamovém finále smetla 21letá Češka Petra Kvitová zkušenou Rusku Mariu Šarapovovou (24) 6:3 a 6:4 s takovou suverenitou, že to celému světu vyrazilo dech.

Ohromenými komentáři prokvétá prognóza: Ta Češka bez nervů ještě všem ukáže! Tenis má novou královnu! „Skoro dokonalá směs síly, techniky a trpělivosti. Možná se otevírá nová éra ženského tenisu. Éra Kvitové,“ napsal třeba britský The Observer.

Jedinečný úspěch blondýnky z Fulneku na Novojičínsku zaznamenal celý svět. „Vždyť také není víc než tohle,“ culí se pokojeně Petřin kouč David Kotyza.

Dva komentáře za všechny. The Sunday Times: „Ve vzduchu se vznášel pocit střídání stráží v ženském tenise. Kvitová se ještě zlepší, už teď přitom hraje jako rodilá vítězka.“

A Sunday Telegraph: „Šarapovovou rozdrtila tenistka, která vypadá, že ani neví, jak je ve skutečnosti dobrá.“

Skromná šampionka, i taková je Petra Kvitová. Na kurt si vezme jen to nejnutnější, nepotřebuje značkovou kabelku s cetkami. Nemá v šatně tisíc párů lodiček a róby světových designérů, nejlíp jí je v džínách, triku a teniskách. Než by před finále se sponzorem řešila, co vzít na sebe, aby nejvíc upoutala, radši si na pokoji pustí film (před finále zkoukla Social Network o zakladateli Facebooku), anebo zavolá kamarádům.

Z Londýna třeba žhavila drát s Radimem Urbánkem (20), kolegou z Prostějova, jehož nedávno smetl vlak a on nyní vstává z mrtvých. Přímo po nehodě mu totiž nedávali skoro žádné naděje. „Vypadá to s ním teď moc dobře, byl moc rád, že mě vidí hrát finále,“ hlásila Petra.

Radost z toho má snad větší než z wimbledonského šeku na 30 milionů. A i to jí k titulu pomohlo. Když se totiž v Paříži o Radimově zranění dozvěděla, ihned z turnaje vypadla, i když patřila k favoritkám...

To jsou její nejbližší

Váhali, kdy do Londýna vyrazit, nechtěli dceři přinést smůlu jako loni, kdy vyrazili na její semifinále se Serenou Williamsovou. „Semifinále už jste viděli... Počkejte,“ dala nakonec Petra Kvitová svým nejbližším stopku sama. Během finále se už ale do její lóže naskládali komplet – máma, táta, bráchové a vedle nich i trenérský a manažerský tým. A kdo jsou nejbližší lidé wimbledonské šampionky?



Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.