Rosnička Petra Voláková: Bála jsem se, že oslepnu! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 19. dubna 2024

Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela

Rosnička Petra Voláková: Bála jsem se, že oslepnu!

PRAHA – Přítelkyně hokejisty Patrika Eliáše (30) a populární televizní rosnička Petra Voláková (27) podstoupila laserovou operaci očí! „Od osmi let jsem trpěla krátkozrakostí, která se neustále zhoršovala.


Operace očí

● Klepala se strachy
● Ale teď je šťastná

Prý se chystá na svatbu

Kliknutím zvětšete V dospělosti jsem měla už přes čtyři dioptrie. V mém povolání jsem nemohla používat brýle, takže zbyly jen kontaktní čočky. Jejich delší nošení mi ale silně dráždilo oči,“ svěřuje se Petra na internetových stránkách refrakčního centra, kde operaci podstoupila!

„Když jsem neměla brýle či kontaktní čočky, připadala jsem si slepá,“ říká Petra dnes, kdy ji už od operace nějaký ten pátek dělí. „Nikoho jsem nepoznávala, nemohla jsem přečíst nápisy v metru. S kontaktními čočkami jsem se při focení trápila kvůli silným světlům, sprejům, kouři. Když jsem objevila článek o laserových operacích očí a metodách, které se k odstraňování dioptrických vad dnes používají, tak mne to zaujalo,“ pokračuje rosnička, o které se říká, že už s Patrikem pomalu slyší bít svatební zvony.

„Musím říct, že celý tým na mě působil neuvěřitelně mile, pohodově a profesionálně. Takže i mě, člověka, který se nesmírně bojí jakýchkoliv lékařských zákroků, dokázali přesvědčit, že není jediný důvod k obavám. Samozřejmě, že jsem se bála bolesti, komplikací... Toho, zda nemůžu oslepnout a za jak dlouho po operaci budu moci začít pracovat,“ dodává Voláková.

Jenže změna, která přišla po operaci, byla úžasná. To, že se pro operaci očí rozhodla, považuje za nejlepší a nejmoudřejší věc, kterou zatím v životě udělala.

Takhle operace probíhá

1. Oko je připravené k operaci.Kliknutím zvětšete
2. a 3. Opatrně se seřízne tzv. rohovková lamela.
4. Pak přichází na řadu odklopení rohovkové lamely.
5. Laserem se seřízne tenká vrchlíková lamela rohovky.
6. Na tomto obrázku je vidět změna zakřivení rohovky.
7. Rohovková lamela se pak přiklopí zpět.
8. Je dooperováno. Tato operace typu »Lasik« stojí kolem 18 tisíc korun za každé oko.


Autor: Petr Macek
Foto Aha!: Hana Kalvachová, Majka Votavová

Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.