Petr Muk: Po smrti vydělává miliony! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 16. dubna 2024

Svátek slaví Irena, zítra Rudolf

Petr Muk: Po smrti vydělává miliony!

Muk s manželkou Evou v době manželské idylky.
Muk s manželkou Evou v době manželské idylky. (Aha! – Marek Pátek)

Právě dnes uplynul rok od smrti Petra Muka (†45)! Oblíbený zpěvák se rychle zařadil po bok těch slavných, jejichž jména po smrti vydělávají více peněz, než když byli naživu. A tak, ačkoliv tu zanechal manželku Evu (38) s dcerku Noemi (4), ty dvě nouzí trpět nebudou. Jen prodej Petrovy poslední desky V bludišti dnů vynesl kolem milionu korun.

Deska, kterou Muk vydal po téměř pětileté odmlce, vynesla jeho pozůstalým pořádný balík peněz.

„Desky V bludišti dnů se prodalo více než 12 tisíc kusů,“ uvedla za vydavatelství EMI, které Mukova CD vydalo, Marcela Kočandrlová. Podle oslovených odborníků si tak zpěvákovi pozůstalí mohli přijít na zhruba milion korun.

Není divu, že z pultů obchodů mizela tak rychle. Zpěvák na ní vyzpíval svoje životní pocity, radosti i bolesti, včetně narození dcery Noemi až po ataky záludné choroby. Jeho náhlý skon zahalený tajemstvím zapůsobil jako ta nejlepší reklama.

Do hry vstupují i tantiémy za hity, které se hrají v rádiích nebo v televizi. „V jejich případě může jít až o stovky tisíc ročně a po smrti se jejich výše rozhodně ještě zvýšila,“ uvedl zdroj z hudební branže.

Přitom o majetek zpěváka se podle všeho dělí mezi čtyři osoby – manželku Evu (38) a Mukovy tři dcery Michaelu (24), Šárku (23) a Noemi (4).



Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.