Věra Chytilová v blázinci? | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 28. března 2024

Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána

Věra Chytilová v blázinci?

Režisérka Věra Chytilová se už nebojí přiznat, že v minulosti vyhledala pomoc psychologa.
Režisérka Věra Chytilová se už nebojí přiznat, že v minulosti vyhledala pomoc psychologa.

PRAHA – Jedna z našich nejkontroverznějších, ale také nejúspěšnějších režisérek Věra Chytilová (77), byla prý v minulosti zralá na odbornou psychologickou pomoc.


PRAHA – Jedna z našich nejkontro- verznějších, ale také nejúspěšnějších režisérek Věra Chytilová (77), byla prý v minulosti zralá na odbornou psychologickou pomoc. Její manžel, kameraman Jaroslav Kučera, byl o tom dříve přesvědčený. Věra Chytilová, která má na svědomí velké úspěchy s nezapomenutelnými filmy jako Pasti, pasti pastičky nebo Hra o jablko, ovšem návrh svého manžela rázně odmítla!

Dneska svůj názor na odbornou pomoc Věra Chytilová ale změnila a slova svého manžela chápe. „Už jsem u psychologa byla a je dobré, když si člověk se svými problémy nepovídá s kamarády a raději zajde za neznámým odborníkem, který si to nechá pro sebe. Já jsem tak už učinila,“ svěřila se Chytilová jako host Press klubu na rádiu Frekvence 1.

„Psychicky nemocný člověk potřebuje někoho, kdo není zainteresovaný, kdo se na jeho problémy dívá objektivně a je profesionální,“ dodala režisérka, která na 21. září chystá premiéru svého nového filmu Hezké chvilky a jeho námětem je právě příběh psycholožky, která má sama potíže. Jednu z hlavních postav ztvární oblíbený herec Bolek Polívka, kterého Chytilová obsazuje skoro do každého svého filmu.

„Já jsem vlastně Bolka Polívku objevila a jsem na to pyšná! Je to výtečný herec, poznala jsem ho jako mima a podle mého názoru je velice zajímavý a humánní člověk,“ dodala Věra, o které je známo, že patří mezi přísné režisérky, které občas při své práci zvednou hlas.


Autor: Soňa Stehlíková
Foto Aha!: Dalibor Puchta

Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.