Diana Kobzanová: Cvičí asistenční psy! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 23. dubna 2024

Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří

Diana Kobzanová: Cvičí asistenční psy!

Diana to se psy rozhodně umí!
Diana to se psy rozhodně umí! (Aha! – David Kundrát)

Když Diana Kobzanová (28) se svojí fenkou Miou před dvěma lety přišla poprvé na cvičák, koukali na ni jako na další slavnou osobnost, která si z rozmaru pořídila psa.

„Zpočátku mi moc nedůvěřovali, ale pak přišli na to, že to myslím vážně, a postupem času jsem s nimi dokonce začala spolupracovat,“ nechala se slyšet známá moderátorka a modelka, která podporuje sdružení Helppes a zapojuje se i do výcviku asistenčních psů pro nevidomé!

„Zamilovala jsem si to tu a moje Mia taky. Chodí sem jako do školky, dobře to tady zná, takže když náhodou potřebuji, pohlídají ji a já vím, že je o ni perfektně postaráno,“ pochvaluje si Kobzanová.

Ta dokonce začala aktivně podporovat sdružení Helppes, které se zabývá výcvikem asistenčních psů. „Pořízení jednoho je hrozně drahá záležitost, vyjde na 200 tisíc, tak jsem se zařekla, že každý rok musím alespoň na jednoho sehnat peníze,“ dodala moderátorka Frekvence 1.

„Naposledy se dražila fotka z mého kalendáře a vybralo se krásných 210 tisíc korun,“ dodala s tím, že už pomalu přemýšlí o tom, jakým způsobem získá peníze letos.



Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.