Diana Kobzanová: Maminka málem na vozíku! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 19. dubna 2024

Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela

Diana Kobzanová: Maminka málem na vozíku!

Diana Kobzanová si na přehlídkách zdraví (resp. záda) nezhuntuje... Svou maminku podporuje ze všech sil.
Diana Kobzanová si na přehlídkách zdraví (resp. záda) nezhuntuje... Svou maminku podporuje ze všech sil. ( Aha! – Martin Hykl, David Kundrát)

Když maminka modelky Diany Kobzanové (28) Dobroslava (51) před lety nastupovala k městské policii v Turnově, netušila, jaké perné chvilky zažije.

Kvůli nošení těžkých břemen totiž skončila s bolavými zády v pracovní neschopnosti. Chybělo jen málo a skončila na invalidním vozíku! Od té doby se se zaměstnavatelem už čtvrtým rokem soudí o odškodné.

Deník Aha! navštívil jednání okresního soudu v Semilech. „Soudní znalec potvrdil, že minimálně ze 70 procent se na mém zdravotním stavu podepsaly nevyhovující pracovní podmínky. Tahala jsem těžké věci a nikoho to vůbec nezajímalo,“ svěřila se deníku Aha! Dobroslava Kobzanová, která k újmě přišla kvůli tomu, že roky vláčela kasy z parkovacích automatů narvané mincemi. A ty byly rozhodně těžší než 15 kg, jak povoluje zákoník práce!

Semilský soud dal žalobkyni za pravdu. Městský úřad v Turnově, pod který policie spadá, se však chce odvolat, a tak se věc přesune ke krajskému soudu v Hradci Králové. „Nebýt doktora Pavla Buchvalda z liberecké nemocnice, který mě operoval, skončila jsem na vozíku,“ říká Kobzanová, která si se zády vytrpěla své.

„Nejde mi o nic jiného, než abych se domohla spravedlnosti. Nezachovali se ke mně slušně. Když jsem byla na nemocenské, moje místo údajně v rámci reorganizace zrušili, i když to bylo jasně účelové. K soudu jsem to ale dala hlavně proto, že jsem si tou prací zničila zdraví,“ dodala matka modelky.

A co na mámin soudní boj říká sama Diana? „Moc mě celá ta věc mrzí, maminka tam pracovala tolik let. Chodila jsem za ní jako malá do práce. Vždy jsem měla za to, že státní instituce mají jednat slušně a fér, ale to se v tomto případě bohužel nestalo, jsem z toho otrávená,“ řekla k tomu Diana.

„Mamku jsem pravidelně vozila do nemocnice, vím, jak moc si vytrpěla. Doufám, že to celé dopadne v její prospěch,“ dodala modelka a moderátorka.



Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.