Rozloučení s Arnoštem Lustigem (†84) se proměnilo v drama | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 25. dubna 2024

Svátek slaví Marek, zítra Oto

Rozloučení s Arnoštem Lustigem (†84) se proměnilo v drama

Přemysl Sobotka a Jiří Besser pomáhají zraněnému fotografovi, kterému spadl hrobní kámen na nohu.
Přemysl Sobotka a Jiří Besser pomáhají zraněnému fotografovi, kterému spadl hrobní kámen na nohu. (Aha! – Marek Pátek)

Tak tohle by asi zesnulý Arnošt Lustig (†84) viděl nerad! Během včerejšího setkání přátel u spisovatelova hrobu na Novém židovském hřbitově v Praze totiž zavadil jeden z novinářů o náhrobní kámen, ten spadl na procházejícího fotografa a vážně ho zranil!

Ke zraněnému se překvapivě jako první sklonili nejznámější hosté vzpomínkové akce – ministr kultury Jiří Besser (53, TOP 09) a místopředseda Senátu Přemysl Sobotka (66, ODS), kteří profesionálně zkoumali, jestli nemá zlomenou nohu. „Nechcete odvézt do nemocnice?“ nabízela se s pomocí i rodina kolotočáře Kočky, která dorazila na rozloučení s Lustigem také. Fotografa nakonec dovezl do nemocnice jeho kolega z deníku Aha!.

Lékaři po vyšetření konstatovali, že má zlomenou nohu. To ale nebylo všechno! Řada těch, kteří se přišli s Lustigem rozloučit, nadávala na organizátory akce – konkrétně na spisovatelovu blízkou přítelkyni Markétu Mališovou, která je šéfkou Společnosti Franze Kafky. „Jako co to je? Myslel jsem, že tady budou Lustigovy děti a budu s nimi moci mluvit,“ hlasitě zaznělo na akci v obřadní síni.

Dorazil také režisér Juraj Jakubisko (72) s manželkou Deanou (52) nebo sochař Pavel Opočenský (56), který seděl ve vězení za sex s nezletilými dívkami. Všechny mrzelo, že se nemohli v pondělí zúčastnit Arnoštova rodinného pohřbu.



Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.