Proč milujeme Šeherezádu? Nespí tam každý s každým, tvrdí psycholog | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

sobota 27. dubna 2024

Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav

Proč milujeme Šeherezádu? Nespí tam každý s každým, tvrdí psycholog

Korel a Ergenç: jejich seriálová láska se proměnila v opravdovou.
Korel a Ergenç: jejich seriálová láska se proměnila v opravdovou. (TV Nova)

Ačkoliv znělo při uvedení seriálu Tisíc a jedna noc mnoho nesouhlasných reakcí a vznikaly na facebooku proti němu četné petice, je jasné, že stejně jako Slováci, tak i Češi se do Šeherezády navzdory kritikám zamilovali. Proč?

„Lidé u takových limonád relaxují. Je tam trochu napětí, ale bez násilí, krve, vždy hrdinové řeší nějaké rodinné rozhodnutí,“ vysvětlil psycholog Karol Kleinmann v reportáži televize JOJ, co na seriálu početná skupina diváků i navzdory zlým jazykům, které seriál pomlouvají, vidí. „Není to seriál, kde by každý spal s každým a lidé si tam starších váží. Lidem se v něm připomínají věci, které se u nás dodržovali před padesáti, možná sto lety,“ míní Kleinmann.

Proto pokud jste doteď měli v podvečer špatný pocit, když jste usedali před televizní obrazovku, abyste si vychutnali další díl Tisíce a jedné noci, nebo jste dokonce tajili, že i vás dostal seriál, jemuž někteří přezdívají »turecký brak« či »špatná telenovela«, už se stydět nemusíte. Podle psychologa působí Šeherezáda na vaši duši mnohem blahodárněji, než například hrdinky Sexu ve městě či oblíbené krvavé kriminálky.



Autor:  iec

Přečtěte si
monika777
2. 3. 2011 • 15:33

je sice tolik kritizovaná telenovela, ale je tu alespoň ukázaná úcta muže k ženě, která v dnešní společnosti chybí.

avina
28. 2. 2011 • 15:47

Dívám se také.Kdo nechce,nemusí-jako já na ty vulgarity,vraždy,...raději na životní pohádku.

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.