Troškovi zemřel tatínek! Ten, který hrál Konopníka ve Slunce, seno... | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 23. dubna 2024

Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří

Troškovi zemřel tatínek! Ten, který hrál Konopníka ve Slunce, seno...

„Tatínek zemřel na Valentýna, selhalo mu srdce,“ potvrdil deníku Aha! Troška.
„Tatínek zemřel na Valentýna, selhalo mu srdce,“ potvrdil deníku Aha! Troška. (Aha! – Kateřina Kalibánová)

Režisér českých kultovních komedií Zdeněk Troška (57) prožívá hned dvojí smutek.

Na začátku února zemřel představitel tajemníka JZD z jeho trilogie »Slunce, seno...« Pavel Vondruška (†85) a tento týden pak přímo režisérův tatínek Václav Troška (†79), který hrál »starého Konopníka«. „Skonal v pondělí na Valentýna, selhalo mu srdíčko...“ potvrdil deníku Aha! zdrcený Troška.

Režiséra tak čekají dva pohřby. „Ve čtvrtek se zúčastním posledního rozloučení s panem Vondruškou, v pátek pak s tatínkem. Prostě se to sešlo...“ prohlásil smutným hlasem režisér.

Oblíbenou trilogii přitom zrovna každý pátek reprízuje televize Nova, už zítra to bude Slunce, seno a pár facek, kde si Václav Troška zahrál tatínka Venci Konopníka, Blaženina ženicha.

Václav Troška byl nemocný řadu let. Kvůli cukrovce přišel o nohu, ale pořád se držel. Jeho zdravotní stav se zhoršil v posledních týdnech, kdy se léčil z chřipky. „Bylo mu hodně zle. Najednou přestal jíst a nechtěl brát léky,“ popsal příčiny tatínkova skonu jeho slavný syn.

„Umřel v klidu doma. Bylo by mu bývalo za pár týdnů osmdesát. Paní oslavila kulatiny loni, ona byla o necelý rok starší,“ říká jedna z obyvatelek jihočeských Hoštic, kde Troškovi rodiče žili.

V Pánu už je i průvodčí Helenka

Ubývá jich, ubývá, herců notoricky známých z komediální trilogie Slunce, seno... Helena Růžičková (†67), Stanislav Tříska (†63), Luděk Kopřiva (†80), Miroslav Zounar (†65) a další už jsou v Pánu. A smrt neobcházela jen mezi herci starších ročníků – loni ve věku pouhých 44 let skonala třeba i Vlasta Meszaroszová neboli  průvodčí »Helenka«. Zabily ji drogy a alkohol.

Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.