Seriál Cesty domů: Zítra startují nové díly! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 19. dubna 2024

Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela

Seriál Cesty domů: Zítra startují nové díly!

Ředitel nemocnice Dvořák (Vladimír Kratina) přichystal lékařům řadu nepříjemných překvapení.
Ředitel nemocnice Dvořák (Vladimír Kratina) přichystal lékařům řadu nepříjemných překvapení. (Aha! – A. Malachovský, M. Pátek, TV Prima, ara)

Zítra v osm hodin večer se na televizní obrazovce Prima začnou odvíjet další osudy aktérů seriálu Cesty domů.

Režisér Jiří Adamec opět vsadil na zaručený koktejl úspěchu: chytlavé téma a herecká  esa. A to je hlavní důvod, proč se tento poměrně nový seriál už teď těší velké oblibě. Nám se podařilo zjistit, co čeká hlavní hrdiny v nových epizodách. Už teď je jisté, že se nudit určitě nebudeme!

Překvapení č. 1: Sexy doktorka

Do seriálu přichází MUDr. Alice Dvořáková (Iva Kubelková, 33), která nastupuje k docentu Bernátovi (Alois Švehlík, 71) Ten je hlavním lékařem v nemocnici, jejímž ředitelem je Aleš Dvořák (Vladimír Kratina, 58), otec Alice.

Dvořák je především ekonom a doktořině popravdě moc nerozumí. Má skvělé manažerské zkušenosti, ale jeho praktiky se zejména lékařům moc nezamlouvají. Je tedy namístě, že v nových dílech si Dvořák s Bernátem půjdou lidově řečeně po krku.

Překvapení č. 2: Pomsta bude krutá...

Do života dávných soků vstoupí smrtelně nemocný pacient, státní zástupce Josef Hlaváček (Petr Kostka, 72). Muž, u kterého celé drama kdysi začalo. Hlaváček jako mladý pohraničník zastřelil ženu doktora Rudolfa Bernáta. Prý ve jménu zákona. Dnes ho Bernát chce vyléčit. Ale popravdě jen proto, aby se mohl za dávnou křivdu pomstít.

Překvapení č. 3: Honza Soňu zpátky nedostane

Honza (Miroslav Etzler, 46) se znovu dvoří Soně (Pavla Vitázková, 32). Cítí, že má šanci získat zpět celou svou rodinu. S chladnou hlavou vyšetřuje případ radního Ctibora. V tomto složitém případu je pak Honza neprávem obviněn z vraždy. Ale ustojí to.

Dál jde po Romanu Hamzíkovi (Jan Dolanský, 32) Během vyšetřování se dozví, že Soňa se s Romanem tajně stýká, a co hůř – zřejmě ho miluje ještě víc než kdy předtím. To Honzu srazí na kolena. Záchranné lano dostává od ženy, od níž by to nikdo nečekal… Soňa se mezitím snaží napravit Romana a stále více se zaplétá do jeho světa.

Překvapení č. 4: Vdovec Navrátil

Životem rodiny Bernátových zamíchá vdovec Karel Navrátil (Oldřich Vlach, 69). Do života Kosíkových zase vpadne poněkud svérázná Jarka (Tatiana Medvecká, 57), matka sestřičky Helči Zemanové.

A objeví se také syn nekompromisního státního zástupce Josefa Hlaváčka (Petr Kostka, 72) Tomáš  Hlaváček (Martin Písařík, 31). Policejní posilou je pak Tereza Sluková, kterou hraje Kristýna Leichtová (25) známá zejména ze seriálu Comeback

Zajímavosti o seriálu

  • Seriál se natáčí v ateliérech v Praze ve Vysočanech. Exteriéry pak převážně na území Prahy 6. Hradišťskou nemocnicí se stal pražský IKEM.
  • V nových dílech se objeví nová místa, například také podnik s velmi pochybnou pověstí.
  • V seriálu hraje zhruba 50 herců.
  • Na seriálu se podílí zhruba osmdesát lidí.
  • Nejmladšími herci jsou Standa Havrda (6) a Ríša Mašata (8), kteří hrají seriálové bratry Jonáše a Ivana. S Miroslavem Etzlerem, který hraje jejich seriálového otce, mají skvělý vztah, Mirek se jim údajně věnuje i mimo natáčení.
  • V nové sérii nebude chybět ani akčnost – ke slovu přijde také práce pyrotechniků.
  • Hlavní hrdinové seriálu si přijdou na pěkné peníze. Podle našich informací inkasují za jeden natáčení den částku od 10 000 Kč do 30 000 Kč.

Co ještě prasklo? Adamec nechtěl točit

Režisérovi Jiřímu Adamcovi (62) se do natáčení seriálu ze začátku vůbec nechtělo. „Když mi zavolala šéfproducentka z Primy Šárka Baborovská a nabídka seriál, po dlouhých debatách jsem téměř neochotně slíbil, že si teda přečtu prvních osm dílů.

Byl jsem ale předem rozhodnutý, že nabídku odmítnu, a budu si užívat léta. Pak jsem ale začal číst těch 650 stran textu jedním dechem. Příběh byl tak zajímavý, že prostě stálo za to mu věnovat čas,“ prozradil v jednom z rozhovorů Adamec.

Přijde Nárožný s Bohdalovou?

O úspěchu nových dílů seriálu Cesty domů už teď nikdo nepochybuje a pomalu se začíná pracovat na scénáři další řady.

Šušká se, že režisér Jiří Adamec chce využít svých kontaktů a do seriálu přivést další herecké hvězdy typu Petra Nárožného (72) či Jiřiny Bohdalové (79), se kterými spolupracoval již v úspěšné Pojišťovně štěstí.

Problémy se Švehlíkem

Málokdo čekal, že by se herec Alois Švehlík nechal přemluvit, aby v seriálu hrál. Když roli přijal, všichni jásali. Jenže člen Národního divadla pak způsobil doslova rozladění. Ke svým mladým kolegům měl stále připomínky a choval se k nim jako profesor z konzervatoře.

Především Jan Zadražil (35), Pavla Vitázková (32) či Petra Horváthová (25), kteří hrají Švehlíkovy seriálové děti, to pěkně schytali. Za to Švehlíkovi role svědčí. Všichni se shodují, že v Cestách domů hraje v podstatě sám sebe.



Přečtěte si
salamandr1
12. 2. 2011 • 03:34

Má snad Prima potřebu snížit sledovanost? Bohdalka bude naprostý propadák, tý báby je všude víc než dost !!! Sledujete názory diváků? Kdo ji dnes má rád, kromě pár pamětníků, kteří ji znají z doby, kdy byla uznávaná jako Paní herečka? Dnes je to chamtivá nesebekritická a nepříjemná bába. Seriál má úžasné obsazení, jestli sem pan ADAMEC NACPE BOHDALKU, VŠECHNO ZKAZÍ !!!

andulaanca
6. 2. 2011 • 20:32

tak v tomhle s BP souhlasím.Ani jsem se na tenhle seriál dívat nezačala (kvůli Vitáskové) a nezačnu.Jo,zlaté amerikejšn -např.Odložené případy apod.

hevulka
6. 2. 2011 • 13:11

Pane Adamec, tu paní Bohdalovou už nechte někde uloženou v šuplíku. Myslím si, že máme spoustu výborných a krásných hereček,na které se dá koukat, než je paní botoxová Bohdalová

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.