Stará Prima končí! Ředitel na odstřel. Kdo půjde další? | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 25. dubna 2024

Svátek slaví Marek, zítra Oto

Stará Prima končí! Ředitel na odstřel. Kdo půjde další?

Rosnička Romana Vítová. Přežije zemětřesení na Primě?
Rosnička Romana Vítová. Přežije zemětřesení na Primě?

PRAHA – Generální ředitel televize Prima Martin Dvořák (36) končí! Podle informací deníku Aha! ho již zítra čeká odvolání z funkce, a nahradit by ho měl jeden ze šéfů švédské společnost MTG, která je majoritním akcionářem Primy.

„Nejedná se o odvolání, ale o přerozdělení pozic mezi akcionáři,“ mlží prozatím Dvořák s tím, že stále zůstává v televizi. Podle dalších informací však už teď vyjednává pouze o výši svého »zlatého padáku«, který má činit čtyři miliony korun. A s Dvořákovým odchodem v televizi nastane pěkný fičák!

Už dlouho se ví, že švédští majitelé hodlají televizi výrazně omladit a chtějí se orientovat na cílovou skupinu, které nevyhovují zastaralé formáty typu Receptář Přemka Podlahy nebo Nikdo není dokonalý s oblíbeným moderátorem Jiřím Krampolem. „Ještě jsem pořád ve funkci, v rámci dohod mezi akcionáři se teď řeší obsazení pozic,“ přiznává stávající generální ředitel Martin Dvořák blížící se bouřku na Primě. „Pozítří se dozvím výsledek,“ řekl nám včera a o svém odchodném se nechce bavit. „To je předčasné,“ říká Dvořák. Podle dobře informovaného zdroje ale už tvrdě vyjednává o jeho výši. Zároveň už se prý také rozhoduje, kterou z nabídek na novou práci po svém odchodu z televize přijme.

Dvořákův odchod je však pouze začátkem velkých změn, které televizi čekají. Dalo by se říci, že »stará« Prima skončí a z jejího popela jako Fénix stane televize úplně nová. První se na nátlak švédských vlastníků přerodil Zpravodajský deník, který se zbavil moderátorek Dany Makrlíkové, Štěpánky Duchkové a Martiny Kociánové. Od pondělka startuje s novou grafikou nový pořad s názvem 1. zprávy, který bude trvat hodinu. Další změny budou následovat v nejbližších měsících a zasáhnou prakticky všechno, počasí, seriály, magazíny i reality show. Smlouva prý pravděpodobně nebude prodloužena s Přemkem Podlahou, Jiřím Krampolem, otazník visí nad Zdeňkem Izerem i některými moderátorkami počasí. Příliš zatím nepřesvědčila ani reality show Trosečník s Markem Vašutem, jejíž sledovanost nedosáhla ani devíti set tisíc diváků. A přitom si od ní Prima slibovala, že bude trhat rekordy...


Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.