Peníze v zákulisí soutěže StarDance: Kdo si kolik vytančil? | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 25. dubna 2024

Svátek slaví Marek, zítra Oto

Peníze v zákulisí soutěže StarDance: Kdo si kolik vytančil?

Zleva: Alexandr Hemala 30 000 Kč, Jitka Čvančarová 50 000 Kč, Aneta Langerová 80 000 Kč, eronika Žilková 20 000 Kč, Filip Sajler 40 000 Kč, Saša Rašilov 60 0000 Kč, Monika Absolonová 70 000 Kč, Pavel Kříž 80 000 Kč.
Zleva: Alexandr Hemala 30 000 Kč, Jitka Čvančarová 50 000 Kč, Aneta Langerová 80 000 Kč, eronika Žilková 20 000 Kč, Filip Sajler 40 000 Kč, Saša Rašilov 60 0000 Kč, Monika Absolonová 70 000 Kč, Pavel Kříž 80 000 Kč. (Aha! – David Kundrát, Česká televize)

Na rozdíl od soutěží komerčních televizí, kde si moderátoři a porotci přijdou na honoráře v řádech statisíců nebo milionů korun, ve StarDance hvězdy tančí za zlomek těchto částek. Jak prozradila Nedělnímu Aha! Veronika Žilková (49, v kroužku), účinkující mají za jedno soutěžní kolo deset tisíc Kč. Takže například včerejší fi nalisté si shodně vydělali 80 tisíc Kč, což by mělo být také maximum. Za tréninky, které měli od léta, nedostali nic.

„O penězích to určitě není,“ smála se Žilková, když jsme se jí přímo zeptali na motivaci v soutěži, vzápětí ale dodala: „Když jsem dostala nabídku, mluvila jsem s Markem Ebenem, který mi říkal: »Je to sice za blbý peníze, ale zase máš zadarmo taneční.« A tak to opravdu je,“ svěřila se nám Veronika, která vypadla hned v prvním kole.

A za tříměsíční tréninkovou dřinu si podle našich informací tedy odnesla dvacet tisíc korun. V prvním přímém přenosu se totiž nevyřazovalo. „Platí se pouze za vysílací přenos. Za jeden dostávají známé osobnosti deset tisíc korun. Kdo tedy vypadl jako první, vyloženě na tom prodělal,“ potvrdil nám náš zdroj z České televize. Jeho slova potvrzuje i Žilková.

„Dříve, než začala StarDance, jsme s mým tanečníkem trénovali už tři měsíce. Většinou dvakrát třikrát týdně, vždy po pěti hodinách. Tréninky nám ale nikdo neplatil, dokonce ani cesta z Ostravy se mému tanečnímu parťákovi Marku Dědkovi neproplácela. S tím jsme ale do soutěže už šli,“ dodala Veronika.

Veronika Žilková

Kliknutím zvětšete

NEJ ze StarDance

NEJvíce převlékání

Během soutěže bylo použito zhruba devadesát kostýmů. Jen pro zajímavost, v předchozí řadě jich bylo o téměř dvacet víc. Dříve se kostýmy soutěžících po StarDance dražily. Tentokrát ale zůstanou majetkem České televize, která je uloží do depozitáře.

NEJvíce diváků

Sledovanost se pohybovala v rozmezí 1,2 – 1,6 milionu lidí. Tedy v průměru 1,4 milionu dospělých lidí, což je téměř stejné číslo jako v minulých řadách. Ani Talentmania na Nově, ani Česko Slovensko má talent na Primě takové sledovanosti nedosáhly.

NEJvíce tréninků

Na první dva tance pro první a druhý díl měly páry na nácvik dva měsíce. Od třetího kola to byly zhruba tři dny plus další zkoušky. V průměru asi tři hodiny denně. Choreografii tanců si tanečníci částečně tvořili sami.

NEJsložitější přípravy

Scéna v Barrandovských ateliérech byla velká 1200 čtverečních metrů. Přímo na Barrandově se na pořadu podílelo okolo stovky lidí, celkově jich tým StarDance tvořilo sto padesát.

NEJvětší potíže

Kvůli zdravotním problémům odstoupila už na začátku soutěže Taťáňa Medvecká (57), kterou nahradila Aneta Langerová. Monika Absolonová měla problémy se zády a zdravotním komplikacím se nevyhnul ani Pavel Kříž.

Taťáňa Medvecká

NEJvětší změna

Na rozdíl od předchozích řad StarDance došlo tentokrát k jediné změně. V předposledním díle si zatančili i porotci soutěže.

Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.