Vlastimil Brodský (†81) by dnes slavil narozeniny - Exmanželka Jana Brejchová: 90 se dožít nechtěl! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 16. dubna 2024

Svátek slaví Irena, zítra Rudolf

Vlastimil Brodský (†81) by dnes slavil narozeniny - Exmanželka Jana Brejchová: 90 se dožít nechtěl!

Fotografie
Fotografie (internal)

Legendární melancholik Vlastimil Brodský (†81) by se dnes dožil 90 let. Pan král z Arabely, děda Drchlík z Návštěvníků, jeden ze slavných »světáků« či představitel bezpočtu dalších slavných postav však před téměř deseti lety, v dubnu 2002, spáchal sebevraždu. Jak na něj s odstupem času vzpomíná exmanželka Jana Brejchová (70)? A dcera Tereza Brodská (42)?

Legendární melancholik Vlastimil Brodský (†81) by se dnes dožil devadesáti let. Pan král z Arabely, děda Drchlík z Návštěvníků, jeden ze slavných »světáků« či představitel bezpočtu dalších slavných postav napříč československým fi lmem minulého století však před téměř deseti lety, v dubnu 2002, spáchal sebevraždu. Jak na něj s odstupem času vzpomíná exmanželka Jana Brejchová (70)? A dcera Tereza Brodská (42)?

Brodský, navenek stydlivý intelektuál, který chtěl být v mládí stepařem, dokázal zejména v mládí lámat ženská srdce na počkání. Milovaly ho herečky Jiřina Jirásková (79) či Jaroslava Adamová (85), první manželkou, s nímž má syna Marka (51), však byla baletka Božena Křepelková (89). I Boženě utíkal za jinou, až se naštvala a postavila mu kufry za dveře.

Nejdéle vydržel v manželství s Janou Brejchovou, spolu si zahráli i v řadě filmů – Noc na Karlštejně, Ďábelské líbánky či Hodíme se k sobě, miláčku?. Rozešli se, protože Jana už Brodského »nemohla vystát«. Jak slavná herečka a matka jeho dcery Terezy vzpomíná na exmanžela dnes?

„Samozřejmě, že je mi to moc líto, ale Bróďa se rozhodl dobrovolně. Byla to jen a jen jeho volba, prostě se rozhodl odejít a zastřelil se. Zjevně se té devadesátky ani dožít nechtěl,“ svěřila se deníku Aha! Brejchová bez zbytečného sentimentu. „Musel to plánovat dlouho, zřejmě dost trpěl. Je to už dlouho, co jsme spolu žili, takže těžko říct, čím si poslední okamžiky života procházel,“ dodává Brejchová, kterou samu trápí řada neduhů.

Dcera Tereza si tátovo jubileum připomíná v zahraničí. „Tatínkovy narozeniny a jeho samotného si budu připomínat jen ve své dušičce. Těch vzpomínek je hned několik a všechny jsou moc krásné. Ale nechám si je pro sebe, jsou to tak osobní a intenzivní věci, že se o ně s nikým nechci dělit,“ říká Brodská, pro niž je otcova smrt stále třináctou komnatou.

Brodský svůj život ukončil dobrovolně výstřelem z pistole na své chalupě ve Slunečné v dubnu 2002. Předtím pečlivě vyřídil všechny své záležitost, jeho tělo našel krátce po činu kamarád přezdívaný Kvaki. Motivem sebevraždy byly dlouhodobé deprese. Herec těžce nesl, jak se mění doba a také lidské hodnoty...

Brodského slavné role

Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.