»Madlenka« Albrightová - Odtajnila řeč svých broží! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 23. dubna 2024

Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří

»Madlenka« Albrightová - Odtajnila řeč svých broží!

Politici pózují vedle sebe. „Abych vypadala vyšší, vzala jsem si podpatky. Jenže on taky,“ píše Albrightová.
Politici pózují vedle sebe. „Abych vypadala vyšší, vzala jsem si podpatky. Jenže on taky,“ píše Albrightová. (z knihy Tajná řeč broží, nakladatelství Práh, EPA)

Někdejší ministryně zahraničí USA Madeleine Albrightová (73) včera v rodné Praze pokřtila nejnovější knihu »Tajná řeč broží«. Literární počin »Madlenky«, jak jí Češi s oblibou říkají, není o ničem jiném než o jejích oblíbených ozdobách. Místo náramků a náhrdelníků je totiž pověstná tím, že nosí méně moderní brože. A ty nejsou jen ozdobou, ale odrážejí i její náladu a vztah k politikům při mezinárodních jednáních. Podívejte se s Aha! na tři z nich, které se zapsaly do dějin.

Brož s vlajkou

Aby oponovala severokorejské diktatuře, Albrightová si při ofi ciálním setkání s vůdcem země Kim Čong-ilem (69) na sako připnula obrovskou diamantovou brož znázorňující americkou vlajku.

Zebří brože

Ty Albrightová nosila na jednáních v Africe, zebra je totiž symbolem tamní přírody.

Hadí brož

Ozdobu s hadem si pořídila na návštěvu Iráku v roce 1994, kdy ji tamější média přirovnala k záludnému zvířeti. Albrightová ale broží totéž sdělovala tehdejšímu prezidentovi Iráku Saddámu Husajnovi (†68).

Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.