Nezmar Jiřina Jirásková (79) - Premiéra pod prášky proti bolestem! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

středa 24. dubna 2024

Svátek slaví Jiří, zítra Marek

Nezmar Jiřina Jirásková (79) - Premiéra pod prášky proti bolestem!

Věchýtek Jiřina Jirásková se po potížích s páteří vedle Martina Zahálky téměř ztrácí.
Věchýtek Jiřina Jirásková se po potížích s páteří vedle Martina Zahálky téměř ztrácí. (Aha! – Karel Kopáč)

Pražské Divadlo na Vinohradech si oddechlo. Po půlroce odkladů se totiž konečně konala premiéra hry Fidlovačka aneb Kde domov můj, kde září zejména Jiřina Jirásková (79) a Svatopluk Skopal (59). Právě zdravotní neduhy obou herců odsouvaly premiéru už z jara letošního roku. „Mám zničenou páteř, takže všechna představení hraji pod prášky,“ svěřila se deníku Aha! Jirásková.

Právě Jirásková hru nazkoušela poté, co krátce předtím prodělala pátou a šestou operaci břišní dutiny. „Po těch operacích mám zničenou páteř, takže si před každým představením beru prášky. Také mi vždycky namažou záda a jdu na jeviště,“ prozradila deníku Aha! Jirásková s tím, že právě z divadla a jeho diváků čerpá energii. Však jí také potřebuje nemálo!

„Kromě Vinohrad, kde znova začnu hrát i svoji starší hru Famílie, hraji i v Divadle Na zábradlí, kde mám představení Sonáta pro lžíci. Teď jsem jej hrála tři dny za sebou. Takže prakticky jsem na jevišti každý den,“ dodává nezdolná herečka, která nikdy nebyla velkého vzrůstu, ale teď si z ní přátelé vysloveně dělají legraci, že se vypařuje do vzduchu.

Druhým marodem, kvůli kterému se představení odkládalo, byla hvězda seriálu Vyprávěj Skopal. Ten na jaře dostal těžký zápal plic, kvůli kterému musel být dokonce na několik týdnů hospitalizován v nemocnici v Praze na Vinohradech. Kromě Skopala a Jiráskové se ve hře objevují i Zlata Adamovská, Hana Maciuchová a další. Fidlovačka na Vinohradech proti sobě staví tradiční Fidlovačku a moderní svět s byrokracií Evropské unie.

Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.