Vdova Jaroslava Tvrzníková: Nemoc ho trápila, bolesti byly nad jeho síly! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

středa 24. dubna 2024

Svátek slaví Jiří, zítra Marek

Vdova Jaroslava Tvrzníková: Nemoc ho trápila, bolesti byly nad jeho síly!

Martin Štěpánek se zastřelil legálně drženou zbraní.
Martin Štěpánek se zastřelil legálně drženou zbraní. (Aha! – David Kundrát, Marek Pátek)

Herečka Jaroslava Tvrzníková (70), vdova po Martinu Štěpánkovi (†63), který minulý čtvrtek spáchal ve svém bytě na pražských Vinohradech sebevraždu výstřelem z pistole, promluvila! Ze slov plných bolesti nad ztrátou milovaného muže, s nímž strávila 41 let, však nezní ani stín výčitky – její muž odešel jako silný chlap, takový, jakého milovala. „Byl nemocný a začaly ho trápit bolesti,“ potvrzuje dosavadní spekulace o Štěpánkově motivu Tvrzníková pro MF Dnes.

V rozhovoru Tvrzníková také potvrzuje, že Štěpánek bojoval s rakovinou, bolesti mu však způsobovaly i další neduhy. „Nejdříve mu operovali rakovinový nádor na krku. Při druhé operaci (letos na jaře – pozn. red.) mu vzali ledvinu,“ říká Tvrzníková s tím, že po poslední operaci herce a někdejšího ministra kultury trápily nohy.

„Měl s nimi velké problémy. Chodil o berlích,“ prozradila vdova s tím, že manžel kvůli bolestem ležel nedávno i na neurologické klinice, ani tam mu však nedokázali pomoci a poslali ho domů.

Bolesti prý šly od nervů do kyčlí, nelepšily se a ve finále už prý zřejmě byly nad Štěpánkovy síly.

„Martin mě do svých potíží příliš nezatahoval, nesvěřoval se. A já ho nechtěla svou lítostí oslabovat. Jeho to ale trápilo silně. Byl bez pohybu, nemohl toho už mnoho dělat. Ani věci, na které se obvykle moc těšil,“ dodává Tvrzníková.

Manžela našla doma mrtvého ve čtvrtek těsně po sedmé hodině večer. Podle zdrojů z policie se Štěpánek zastřelil jednou ze svých legálně držených zbraní mezi půl šestou a šestou hodinou, když Tvrzníková nebyla doma...

Vdova Jaroslava Tvrzníková.

Jaroslava Tvrzníková se vzpamatovává u dcery Josefíny. Do bytu, kde její muž Martin Štěpánek ve čtvrtek zemřel, zatím nevkročila.

Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.