Vondráčková prohrála s Kubišovou: Soudit se bude dál! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 25. dubna 2024

Svátek slaví Marek, zítra Oto

Vondráčková prohrála s Kubišovou: Soudit se bude dál!

Helena Vondráčková a její agentura MM cítí, že soud ovlivnila nedávná petice osobností.
Helena Vondráčková a její agentura MM cítí, že soud ovlivnila nedávná petice osobností. (Aha! – Marek Pátek, Martin Hykl)

Agentura MM zpěvačky Heleny Vondráčková (63) prohrála další kolo soudního sporu s Martou Kubišovou (67)! Ta zatím nemusí zaplatit 1,3 milionu korun za neuskutečněné turné kapely Golden Kids. Právníci Vondráčkové však hodlají podat dovolání k Nejvyššímu soudu. Věc zatím řešily městský a vrchní soud, celá kauza se táhne téměř tři roky.

„Asi mě trefí mrtvice radostí,“ okomentovala výsledek Kubišová, které rozhodnutí zrušilo i povinnosti platit soudní výlohy, které dosáhly 160 000 korun.

„Ta petice a hysterie, která se kolem ní strhla, zasáhla do demokratického řízení země a ovlivnila soud,“ zlobí se Martin Michal, manžel a manažer Vondráčkové, na české osobnosti, které jeho ženě poslali otevřený dopis.

V něm požadovaly, aby zpěvačka od soudu upustila. „Vyjádřená podpora se týkala úplně jiného sporu, v němž mi soud uložil, abych se Heleně omluvila za nějaké výroky v médiích,“ tvrdí Kubišová, čímž si protiřečí.

Dříve naopak petici spojovala s aktuálním soudem o 1,3 milionu. Právě kvůli němu jí Karel Gott či Lucie Bílá nabízeli peníze v případě prohry.

O sporu již napsala i světová média, polský deník Gazeta a jeho britský komentátor Stanley Devine zveřejnění petice pár dní před soudem kritizoval.

Marta Kubišová zatím vyhrála, soud tím ale nekončí.

Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.