Romské sestry z tria Sabrosa šokovaly: Žije nás šest v jednom pokoji! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 25. dubna 2024

Svátek slaví Marek, zítra Oto

Romské sestry z tria Sabrosa šokovaly: Žije nás šest v jednom pokoji!

Trio romských dívek Sabrosa věří, že to v soutěži dotáhne daleko.
Trio romských dívek Sabrosa věří, že to v soutěži dotáhne daleko. (TV Prima)

Včera přivítala soutěž televize Prima Česko Slovensko má talent sestry Janu (22) a Anetu (20) Duždovy s jejich kamarádkou Julií Coreňovou (24) alias trio Sabrosa, které zaujalo cikánskými písněmi a postoupilo!

Tyto nadané dívky vyrostly v romské osadě poblíž slovenského Bardejova. „Náš domek je starý, prší nám tam, ale podlahu už od loňska naštěstí máme,“ prozradila Jana, pro kterou je účast v »Talentu« životní příležitostí.

„Jsme zvyklé vystupovat před lidmi, hrály jsme už i v kostele. Často sedáváme s Anetou a s Julčou u nás před domkem, hrajeme a poslouchá nás celá osada. Ale divadlo s tolika lidmi – to bylo něco!“ nadchla se Jana, která se na kytaru naučila hrát sama. „Noty? Tak ty vůbec neznám. Hraju popaměti, jen podle sluchu,“ směje se Jana. Po čase začala učit na kytaru i svou kamarádku Julču, pak přibraly Anetu a vznikla kapela Sabrosa.

„Hrajeme většinou cikánské lidové písničky. O lásce, o smutku, o citech... Některé si skládáme samy. Teď jsem třeba složila písničku o našem největším trápení, které právě doma prožíváme,“ svěřila se Jana, která pochází ze šesti dětí a společně s dalšími třemi sourozenci, s otcem a s babičkou žijí v jedné místnosti. Tedy v šesti lidech.

„Jsme chudá rodina. Otec má invalidní důchod, bratr je nezaměstnaný, my si se sestrou občas něco vyděláme při veřejně prospěšných pracích, ale je to jen taktak na jídlo...“ prozradila Jana, která je stejně jako další dvě členky tria Sabrosa v osadě za hvězdu.

Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.