Landa poněmčil název svého filmu! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 23. dubna 2024

Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří

Landa poněmčil název svého filmu!

Daniel Landa s Olgou Lounovou (vlevo) a svou manželkou Mirjam.
Daniel Landa s Olgou Lounovou (vlevo) a svou manželkou Mirjam. (Aha! David Kundrát)

Kdysi hrdý nacionalista a člen skinheadské kapely Orlík Daniel Landa teď ustupuje komerčním tlakům a svůj připravovaný film dokonce z českého názvu přejmenoval na německý. Z Dotkni se duhy se stává Tacho!

„Původní název filmu vznikl hned po napsání scénáře a vyjadřuje emotivní část filmu, která je bezesporu silná. Po dokončení a sestřihu se nám však zdálo, že by název měl vyjádřit mnohem více,“ uvedla režisérka a producentka filmu Mirjam Landa.

„Hledali jsme něco, co daleko více »šlape« a nechá zároveň prostor pro černou komedii, kterou náš film bezesporu je. Slovo »tacho« mě napadlo proto, že v němčině je to běžně používaná zkratka pro tachometr. V češtině »tacho« sice nic neznamená, ale jsme přesvědčeni, že i přesto vyjadřuje přesně náladu našeho díla,“ dodala.

Landa se ve snímku představí v hlavní roli úspěšného závodníka rallye Alexe Bolda, který je po nehodě postaven před fakt, že má nádor na mozku. Jen díky rovněž nemocné Lucii, kterou ztvárnila herečka a zpěvačka Olga Lounová, se může opět postavit na závodní trať. Komplikací je slovenský mafián (Martin Havelka) i závodník, který se zamotal do kšeftu s lanýži (Roman Pomajbo). Ve filmu se objeví také Rudolf Hrušínský a Rudolf Hrušínský mladší.

Snímek by měl jít do distribuce v prosinci.

Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.