Tohle je Miss Universe 2010 – kráska z Mexika! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 25. dubna 2024

Svátek slaví Marek, zítra Oto

Tohle je Miss Universe 2010 – kráska z Mexika!

Miss Universe Jimena Navaretteová.
Miss Universe Jimena Navaretteová. (ČTK)

Jimena Navaretteová, dvaadvacet let, Mexiko, nejkrásnější dívka na světě. Tak se může v příštím roce představovat vítězka letošní Miss Universe. Češka Jitka Válková se dostala »jen« do první patnáctky nejkrásnějších dívek světa.

První vicemiss se v prestižní soutěži krásy Miss Universe, konané v luxusním lasvegaském resortu a kasinu Mandalay Bay v americké Nevadě stala Yendi Phillippsová z Jamajky a druhou vicemiss Jesinta Campbellová z Austrálie.

Česká Miss na rok 2010 Jitka Válková se mezi 83 soutěžícími probojovala mezi 15 nejkrásnějších dívek vesmíru, do poslední pětice ale už nepostoupila. Vedle vítězné trojice tam prorazily už jen zástupkyně Ukrajiny a Filipín. Do patnáctičlenného finále se kromě jmenované pětice a Češky dostaly zástupkyně Portorika, Belgie, Irska, Jižní Afriky, Francie, Ruska, Albánie, Kolumbie a Guatemaly.

Kliknutím zvětšete

Většina dívek finálové patnáctky Miss Universe.

Dívky v tomto hlavním programu soutěže předváděly promenádu v plavkách, přehlídku večerních šatů a také interview a schopnost rychle a korektně reagovat na nadhozená témata.

Pořadatelé si zakládají na tom, že při prezentaci nejde jen o půvab dívek, ale také o jejich inteligenci, vybrané chování a kultivovaný projev.

Dívky z České Miss mají v této soutěži poměrně úspěch. Iveta Lutovská se loni dostala mezi deset nejlepších, další pak byly mezi patnácti nejlepším, stejně jako Válková letos.

Jitka Válková.

Dvě hodiny trvající finálovou soutěž sledovaly v přímém televizním přenosu miliony diváků v mnoha zemích světa.

Akce představuje největší konkurenci soutěže krásy Miss World, která je o rok starší. Také v té byly Češky úspěšné, v roce 2006 ve Varšavě získala titul Miss World Taťána Kuchařová, která je dosud nejúspěšnější Češkou v mezinárodních soutěžích krásy.

Související články:

Válková na Miss Universe - Je jako Sophia Loren!

Trapas krásky na Miss Universe: Jmenuji se Miss Slovenska

Miss Universe - Jitka Válková si luxusu v Las Vegas užívá

Česká Miss Válková - Vegas okouzlí v šatech à la piano!

Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.