Jirásková ve Slunce, seno... Roli vzala po Kozderkové! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 25. dubna 2024

Svátek slaví Marek, zítra Oto

Jirásková ve Slunce, seno... Roli vzala po Kozderkové!

Fotografie
Fotografie (internal)

Řídící Hubičková v podání herečky Jiřiny Jiráskové (79) dnes už neodmyslitelně patří do trilogie Zdeňka Trošky Slunce, seno... Třetí a poslední díl »erotika« včera odvysílala televize Nova. Málokdo ale ví, že Jirásková roli získala na poslední chvíli a původně se do filmu počítalo s Laďkou Kozderkovou (†37)!

„Do role jsem hrozně chtěl Jiřinu Jiráskovou, ale ona byla v tu dobu v nemilosti režimu a na filmování měla distanci. Vymysleli jsme proto takovou kulišárnu,“ vzpomíná režisér Troška.

„Na Barrandově jsem oznámil, že roli jsem obsadil Laďkou Kozderkovou, se kterou jsem se domluvil, že těsně před natáčením onemocní. A Laďka se skutečně pár dní před první klapkou omluvila a na Barrandově, který už do filmu investoval peníze, se musela hledat rychlá náhrada. Tak jsem tam zavolal a řekl, co kdybychom zkusili tu Jiráskovou? Bylo léto, jiní herci nebyli k dispozici a Jiřina byla připravená blízko Hoštic na své chatě v Malenicích,“ dodává Troška s tím, že hlavounům tehdejšího filmového průmyslu nezbylo než Jiráskovou povolit...

Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.