Nejlépe placenou hollywoodskou hvězdou je Sandra Bullock | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 18. dubna 2024

Svátek slaví Valérie, zítra Rostislav

Nejlépe placenou hollywoodskou hvězdou je Sandra Bullock

Fotografie
Fotografie (internal)

V osobním životě se Sandře Bullock nedaří, tak aspoň, že konto se jí bohatě nadýmá. Má za sebou jednu z nejúspěšnějších sezon své kariéry. Přestože v Hollywoodu se stárnoucí herečky oproti jejich mužským kolegům nedaří, Sandra byla označena za nejlépe placenou herečkou »továrny na sny« za minulý rok.

Podle magazínu Forbes se Hollywood k herečkám ve středním věku totiž chová přímo macešsky. Většina žen se po čtyřicítce potýká s nedostatkem rolí, což se často projeví i na výši jejich honorářů.

Tento trend dokázala šestačtyřicetiletá Bullock minulý rok dokonale zvrátit. Tržby obou jejích loňských filmů - romantické komedie Návrh a dramatu Zrození šampióna, za které herečka získala svého prvního Oskara, daleko přesáhly výrobní náklady.

Vyšší příjmy Bullock zajistil například podíl z tržeb, který herečka požadovala místo jednorázového pevně daného honoráře. Společně s příjmy z reklamy a za ostatní aktivity vydělala za minulý rok 56 milionů dolarů (jednu miliardu korun). Letos, kdy převzala vytouženého Oscara, však kvůli manželově nevěře podala žádost o rozvod.

Na druhém místě se umístila Reese Witherspoonová s 32 miliony dolarů. Ta se sice naposledy na plátně objevila v roce 2008 v romantické komedii Čtvery vánoce, pomohly jí ale předem vyplacené honoráře za dva nově připravované filmy. O druhé místo se s Witherspoon dělí Cameron Diaz, které letos pomohl špionážní film Zatím spolu, zatím živi s Tomem Cruisem v hlavní mužské roli. Diaz také propůjčila svůj hlas princezně Fioně v animovaných dobrodružstvích zeleného zlobra Shreka. Za tuto roli bude podle Forbesu přepočítávat honoráře zřejmě až do důchodu.

Na čtvrtém místě se s 27 miliony umístila Jennifer Aniston, která i přesto, že její filmy poslední dobou neslaví v kinech příliš velké úspěchy, patří mezi nejlépe placené romantické a komediální herečky. První pětici uzavírá s 25 miliony Sarah Jessica Parker, která minulý rok vydělávala především díky druhém dílu úspěšného filmu Sex ve městě a vlastní řadě kosmetických výrobků.

5 NEJ milionářky v Hollywoodu

Kliknutím zvětšete

Sandra Bullock 56 milionů dolarů

Kliknutím zvětšete

Reese Witherspoon 32 milionů dolarů

Cameron Diaz 32 milionů dolarů

Jennifer Aniston 27 milionů dolarů

Sarah Jessica Parker 25 milionů dolarů

Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.