Haitský rapper bude kandidovat na prezidenta. Má velkou šanci! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 19. dubna 2024

Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela

Haitský rapper bude kandidovat na prezidenta. Má velkou šanci!

Fotografie
Fotografie (internal)

Nejen v Česku bývají kandidáty na prezidenta dramatici, herci či jiní »komedianti«. Na Haiti jsou ještě dál, adeptem na zdejší hlavu státu zřejmě bude rapper Wyclef Jean. Myslíte, že ho neznáte? Znáte. Nejeden hit jeho kapely Fugees panoval v českých hitparádách. A zpěvák je teď pustit z hlavy hip hop a usednout na zdejší prezidentské křeslo.

Zpěvák haitského původu zatím jen zvažuje, zda má kandidovat na prezidenta ve volbách, které se v jeho bídou sužované a zemětřesením zničené rodné zemi mají konat letos v listopadu. Jean je na Haiti oblíbený a spekulace o tom, že by mohl být prezidentem, se objevovaly už dříve.

Nyní ale rodina bývalé hvězdy kapely Fugees v prohlášení poprvé potvrdila, že by zpěvák mohl pověsit svou hip-hopovou kariéru na hřebík a vzít nejvyšší post na Haiti, napsala agentura Reuters.

„Wyclefovy závazky k domovině a jejím mladým (lidem) jsou bezmezné a on zůstane jejich největším podporovatelem bez ohledu na to, zda se stane součástí budoucí vlády,“ uvedla rodina v prohlášení.

„V tuto chvíli Wyclef Jean neoznamuje svůj záměr kandidovat na haitského prezidenta. Pokud by toto rozhodnutí padlo, budou média bezprostředně informována,“ dodala bez dalších podrobností.

Wyclef Jean se narodil na Haiti, ale vyrostl v New Yorku. Na Haiti, kde je polovina obyvatel mladších jednadvaceti let, se těší značné popularitě. Mnozí Haiťané na něj pohlížejí jako na postavu, která jim přináší naději a inspiraci.

Spekulace o tom, že by Wyclef Jean mohl vstoupit do souboje o prezidentské křeslo, zesílily poté, co se zpěvák zapojil do pomoci obětem ničivého zemětřesení, které si 12. ledna vyžádalo až 300 tisíc obětí a o střechu nad hlavou připravilo na 1,5 milionu obyvatel.

Největší hit Fugees - v roce 1996 vládl i v českých stanicích

Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.