Zpěvačka Anna K. po chemoterapiích - Už může mezi lidi! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 19. dubna 2024

Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela

Zpěvačka Anna K. po chemoterapiích - Už může mezi lidi!

Anna K. se svým kamarádem vyrazila do oblíbené kavárny.
Anna K. se svým kamarádem vyrazila do oblíbené kavárny. (Aha! – Marek Pátek)

Zpěvačka Anna K. (44), která statečně bojuje s rakovinou prsu, se poprvé odvážila do společnosti, které se kvůli nemoci, křehkému zdraví a hrozbě infekcí musela vyhýbat. Spolu s kamarádem, stylistou Norbertem Szalayem vyrazila do své oblíbené kavárny v centru Prahy. Jako by tím dávala najevo – to nejhorší mám za sebou a mohu zase žít naplno!

Nedlouho po šesté hodině odpolední Anna K., vlastním jménem Lucianna Krecarová, zaparkovala svůj vůz v Rytířské ulici a spolu s kamarádem se vydala směr kavárna Café Café, která patří mezi její oblíbené podniky. „Dali si něco k pití, chvíli poseděli a pak zase odešli. Anna K. byla veselá a vypadala moc spokojeně,“ uvedl jeden z návštěvníků kavárny.

Všechno tak nasvědčuje tomu, že zpěvačka má vykročeno k lepším zítřkům. Kromě koncertních pódií, kdy ji v zákulisí chránili bodyguardi, se totiž Anna K. vyhýbala místům, kde se sdružují davy lidí – zřejmě s ohledem na svou křehkou imunitu, kterou ničily pravidelné chemoterapie. Tomu je ale podle všeho konec, a tak si může dovolit i výlety na místa, kam vždycky tak ráda chodila.

Rok 2009 - 55 696 Čechů onemocnělo rakovinou!

U 55 696 Čechů byla loni diagnostikována rakovina! Celkem se na onkologických pracovištích léčilo neuvěřitelných 364 116 lidí, tedy téměř každý 30. Čech. U všech naštěstí nešlo o zhoubný nádor, ale třeba tenisový loket. I tak je ale číslo obrovské.

„77 procent, tedy 281 499 pacientů bylo léčeno s nádorovým onemocněním. Zbývajících 23 procent, tedy 82 617 pacientů, se na odděleních radiační a klinické onkologie léčilo s nenádorovým onemocněním,“ uvádí lékař Tomáš Srb z Ústavu zdravotnických informací a statistiky.

Kromě pacientů s rakovinou se tak stejným způsobem léčí například i lidé s jinými problémy. „Na radiační onkologii se aplikuje i analgetické – protibolestivé ozařování, protizánětlivé ozařování, ozařovaní degenerativních chorob. Např. u artrózy, tenisového lokte, ostruhy, apod.,“ dodává Srp.

Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.