Petr Janda šokuje: Končím s hraním! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 7. května 2024

Svátek slaví Stanislav, zítra je Den vítězství

Petr Janda šokuje: Končím s hraním!

Petr Janda s milovanou dcerou Anežkou. Kvůli ní se rozhodl přehodnotit priority.
Petr Janda s milovanou dcerou Anežkou. Kvůli ní se rozhodl přehodnotit priority. (Aha! – Marek Pátek)

Nejslavnější český rocker a zakladatel legendárního Olympiku Petr Janda (68) končí s hraním! Muž, na kterého nedávno sáhla smrt, když se mu zanítil žlučovod a lékaři mu ho museli akutně operovat, má jasno. „Mám malou dceru, ta je pro mě důležitější než kariéra,“ prozradil včera deníku Aha! Janda, proč dá svým fanouškům už brzy vale.

„Měl jsem hodně času přemýšlet o životě, smrti, o tom, že mám malou holčičku, o kterou se ještě musím postarat. Člověka taková nemoc opravdu zasáhne a musí myslet na to, co dál, tedy i přibrzdit a zanechat zpěvu,“ vysvětluje své rozhodnutí Janda.

K náhlému zhoršení jeho zdravotního stavu došlo v předposlední červnový den, kdy zkolaboval a byl hospitalizován v říčanské nemocnici. Odtud se ale po pár hodinách nechal propustit. Když ho doma přepadl další žlučníkový záchvat, manželka Alice ho převezla do Všeobecné fakultní nemocnice v Praze.

„Bylo mi tak strašně blbě, že jsem litoval, že už čtyři roky nekouřím a nemám u sebe cigaretu. Měl jsem neprůchodný žlučovod, žluče pořád přibývalo, takže jsem byl opravdu ohrožený na životě. Nějaký laserem to vypálili a pomohli mi,“ vzpomíná frontman Olympiku. Dnes už se léčí doma, musí ale brát léky na játra a dodržovat přísnou dietu. „Zhubl jsem pět kilogramů. Právě jsem se byl na sebe podívat do zrcadla a musel jsem se pochválit, jak senzačně vypadám,“ žertuje. A i když opravdu vážně pomýšlí na definitivní konec kariéry, stejně se už příští týden, sedmnáctého července, chystá vystoupit na koncertě ve Stříbrné Skalici. Rozhodl se totiž ještě dodržet všechny nasmlouvané termíny a pak… „Pro mě je teď nejdůležitější jedna věc: chci tu na světě ještě bejt. Nic jinýho,“ dodává Janda.

Co na Petrovo rozhodnutí říká manželka Alice? Čtěte už zítra v Nedělním Aha!

Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.