Hercovi přátelé - Hned po pohřbu šli na panáka! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 25. dubna 2024

Svátek slaví Marek, zítra Oto

Hercovi přátelé - Hned po pohřbu šli na panáka!

Po uložení urny následoval přesun do restaurace. Zcela vpravo je Vladimírova manželka Petra (39), uprostřed s obvazem na hrdle herec Stanislav Fišer.
Po uložení urny následoval přesun do restaurace. Zcela vpravo je Vladimírova manželka Petra (39), uprostřed s obvazem na hrdle herec Stanislav Fišer. (Aha! – David Kundrát, Martin Hykl, Marek Pátek, ara)

Poslední rozloučení s Vladimírem Dlouhým (†52) jeho herečtí kolegové zapili jak se sluší a patří. Po oficiálním obřadu se totiž odebrali do známé herecké hospody Konvikt v Bartolomějské ulici, kde se sklenkou v ruce vzpomínali na kolegu a kamaráda, kterého jim vzala ta potvora rakovina.

Atmosféra v restauraci byla zpočátku hodně smutná, prakticky nikdo ale nesáhl po tvrdém alkoholu, s panákem všichni čekali na Vladimírova bráchu Michala (41), který se staral o maminku, jež se na pohřbu svého staršího syna zhroutila. „Michal by měl každou chvilku přijet. Ale ještě utěšuje maminku, která nemůže přestat plakat. Je z toho velmi zarmoucená,“ sdělil všem přítomným herec Stanislav Fišer (78), který je mimo jiné známý tím, že propůjčil svůj hlas slavnému Vinnetouovi.

Vladimír není, ale divadlo jede dál

Velká část herců se na večírku na Vladimírovu počest nezdržela z pracovních důvodů – ještě včera vystupovali v divadlech. „Jsme už zvyklí. Je to těžký. Nemůžeme jít domů a nebýt tady. Ale zase nemůžeme nedorazit na představení,“ vysvětlil deníku Aha! jeden z přítomných herců. Už ve čtyři hodiny odpoledne to ale začínalo vypadat na nekonečnou rozlučkovou párty, mezi ostatními dorazila zapít smutek herečka Veronika Freimanová.

Havlová poslala manžela pryč a šla pít...

Na smuteční posezení dorazil dokonce i bývalý prezident Václav Havel (73) se svou ženou Dagmar (57). A stejně jako ostatní hosté se i oni snažili vykouzlit alespoň malý úsměv na tváři. Přítomnosti bývalé hlavy státu si mezi prvními všimla herečka Simona Postlerová (45), která ho dokonce požádala o maličkost. „Vašku, nevzpomeneš si na nějaký veselý zážitek s Mírou?“ zeptala se Havla a ten se dlouho nenechal pobízet. „Když jsme se seznámili, pili jsme dva dny v kuse, až jsem se probudil najednou v jeho bytě...“ začal vyprávět Havel, kterého ale v nejlepším zarazila jeho Dáša: „Vašku. Musíš už jet. Víš, přece, že máš být jinde,“ skočila mu najednou do řeči a už ho táhla k autu. Sama se pak ale vrátila zpátky.

Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.