Herec Luděk Munzar (77) - Přišel o ledvinu! Statečný boj s rakovinou | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

středa 24. dubna 2024

Svátek slaví Jiří, zítra Marek

Herec Luděk Munzar (77) - Přišel o ledvinu! Statečný boj s rakovinou

Luděk Munzar
Luděk Munzar (ČTK)

Kam a proč v posledních letech zmizel kdysi velmi populární herecký bard Luděk Munzar (77)? Na veřejnosti se téměř neobjevuje, a zatímco jeho manželka Jana Hlaváčová (72) je na divadle či v televizi neustále plně vytížená, on před diváky nevystoupil již drahnou dobu.

Podle informací deníku Aha! Munzarovi chuť a energii do práce vzal vysilující boj hned se dvěma druhy zákeřné rakoviny – kvůli jedné mu lékaři dokonce museli odebrat ledvinu!

Zdravotní stav herce, který byl například hrdinou seriálu Synové a dcery Jakuba skláře či propůjčil český hlas Paulu Newmanovi, dostává posledních několik let pořádně zabrat. „Luděk nejprve bojoval s rakovinou ledviny, o kterou nakonec přišel. Absolvoval potom více než roční martyrium s chemoterapiemi. Zhubl, slezly mu vlasy. Když už se z toho dostal, přišla další rána a další operace. Zjistili mu totiž rakovinu prostaty,“ říká zdroj z okolí hereckého páru.

Nakonec Munzar, který je známý svou pevnou vůlí, obě nemoci porazil, z hereckého důchodu se však již nevrátil. Do něj odešel už v devadesátých letech, kdy opustil své třiatřicetileté angažmá v Národním divadle. „Nechtěl jsem hrát divadlo s lidmi, kteří tam přišli, protože jejich názory byly diametrálně jiné než moje,“ vysvětloval Munzar, přesto se ale řadu let ještě objevoval v televizních inscenacích a seriálech – naposledy v roce 2007 na Nově v Místu v životě.

Po prodělaných nemocech se ale odmlčel úplně. Zatímco jeho žena natáčí pořad Kouzelná školka pro děti a hraje v řadě televizních seriálů, stejně jako dcera Bára Munzarová, on se uzavřel ve svém světě lehce mrzoutského dědečka pečujícího o sedmiletou vnučku Aničku. Lákadlo v podobě hereckého návratu po letech pro něj snad má alespoň režisér Jan Hřebejk ve svém připravovaném filmu.

Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.